Potvrđen peti slučaj virusa korona u Srbiji

U Srbiji je registrovan i peti slučaj virusa korona, objavljeno je na sajtu Covid19.rs.
Potvrđen peti slučaj virusa korona u Srbiji
Foto: Pixabay
Novosti prenose da je u pitanju muškarac iz Beograda, koji se zarazio od istog izvora kao i dve devojke iz Beograda kod kojih je prethodno otkriven virus. Navodno je bio u kontaktu sa ženom iz Švajcarske. Ona je boravila u gostima u Beogradu, a kod nje je nedugo potom dokazano da je imala virus.
 
Zaraženi muškarac smešten je na Infektivnoj klinici i u stabilnom je stanju. 
 
Kako se navodi, danas do 18 časova, registrovano je ukupno pet potvrđenih slučajeva virusa korona. Do 18 časova je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 117 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
 
Od poslednjeg izveštaja do danas u 18 časova, testirani su uzorci devet osoba od kojih je jedan bio pozitivan i osam negativnih na novi korona virus.
 
Opširnije o tome na koje simptome treba obratiti pažnju i kako reagovati čitajte OVDE.
 
Prvi slučaj zaraze u Srbiji zabeležen je 6. marta u Subotici, kod muškarca iz Bačke Topole. On se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu i njegovo stanje je stabilno.
 
U ponedeljak je potvrđen drugi slučaj virusa korona u Srbiji, ovaj put kod kineskog državljanina. On je smešten na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije i njegovo stanje je zasad stabilno.
 
Još dva slučaja zaraženih virusom korona potvrđena su danas, u pitanju su dve Beograđanke. One su smeštene na Klinici za infektivne bolesti u Beogradu, imaju blage simptome i njihovo stanje je stabilno. 
 
Ranije danas Vlada Srbije uvela je privremenu zabranu ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom virusa korona. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama NR Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske. Javno preduzeće "Aerodromi Srbije" saopštilo je da su od danas privremeno suspendovani svi letovi sa aerodroma "Konstantin Veliki" do Italije i Švajcarske i obrnuto, na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju bolesti COVID-19, pojedini putnici su vraženi u Italiju, o čemu više OVDE.
 
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je posebne preporuke direktorima osnovnih i srednjih škola koje treba primeniti zbog novonastale situacije sa virusom korona. 
  • Predrag

    19.03.2020 09:34
    REMDESIVIR
    Tacna je informacija koju je napisao coolg za REMDESIVIR. Proizvodi ga KITE PHARM iz Californie. Vec ima izlecenih pacijenata sa ovim lekom.
  • ha

    11.03.2020 08:32
    Opustite se ljudi, sve je izmišljeno. Gripa slabija od ove koja svakodnevno se širi i odnosi živote, kao normalan tok života i o čemu se ne obaveštava.
    Nego, razmislite, 7 biliona ljudi na planeti, SEDAM BILIONA NOVIH, a zahvaljujući ovom haosu i OBAVEZNIH vakcina sledeće godine, koliko je to biliona triliona dolara za moćnike, pa će vam biti jasnija ova predstava. Čak i naš veliki vodja nam se ne uzbudjuje. koliko će izgubiti ako bude morao da obustavi sendvičarske akcije, nije ništa koliko će dobiti kad bude kupovao vakcine sledeće godine.
  • Milorada

    11.03.2020 06:25
    Kako nema
    Kako nema maski? Prodaju se u jedinoj državnoj apoteci u NS u Vjeterniku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija