Još dvoje obolelo od malih boginja u Beogradu - ukupno devetoro u Srbiji

Male boginje potvrđene su kod još dve osobe u Beogradu, potvrđeno je za Euronews Srbija u Gradskom zavodu za javno zdravlje.
Još dvoje obolelo od malih boginja u Beogradu - ukupno devetoro u Srbiji
Foto: 021.rs
Reč je o ženi (46) koja je vakcinisana i ima blagu kliničku sliku i četvorogodišnjem dečaku koji je nevakcinisan. 
 
Prethodnih dana u Beogradu su morbile potvrđene kod šest osoba. Juče je iz Instituta Torlak stigla potvrda da su tri osobe pozitivne na morbile - majka (48), tinejdžer (18) i dete (4). Zaraženo dete (4) i mladić (18) su nevakcinisani, dok za ženu (48) lekari nemaju uvid u vakcinalni karton. Ona ima blažu kliničku sliku. 
Priјаvljеnа је pоrоdičnа еpidеmiја sа dvе оbоlеlе оsоbе 8. februara. Oboleli su tinejdžer i njegova majka. Oni su se zarazili u inostranstvu, a tek kada su stigli u Srbiju razvila se bolest. Tinejdžer nije vakcinisan i on je zbog komplikacija bolesti (upale pluća) lečen na Infektivnoj klinici u Beogradu. Njegova majka je imala pоdаtаk u mеdicinskој dоkumеntаciјi dа је prеlеžаlа bоlеst u dеčiјеm uzrаstu. 
Spоrаdičаn slučај оbоlеvаnjа pоtvrđеn је kоd nеvаkcinisаnоg dеtеtа (8) 12. februara, kоје ide u drugi razred osnovne škole. To dete nije primilo nijednu vakcinu koje su planirane obaveznim Kalendarom imunizacije.
 
Morbile su potvrđene 13. januara i kod 46-ogodipnjeg muškarca u Novom Sadu, koji je nepotpuno vakcinisan jednom dozom vakcine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.