Košarkaši Hemofarma izbavljeni posle 30 sati

Košarkaši Hemofarma izbavljeni su noćas iz snežnih nanosa u kojima su bili zaglavljeni i nastavili su do Mostara, a tek oko 9.30 su stigli u hotel.

Košarkaši Hemofarma izbavljeni su noćas iz snežnih nanosa u kojima su bili zaglavljeni i nastavili su do Mostara, a tek oko 9.30 su stigli u hotel.

Vrščani su još u petak ujutro krenuli na utakmicu ABA lige u Široki Brijeg, ali su se oko 1.30 u subotu zaglavili u tunelu na oko 20 kilometara od Mostara. Iako je spasilačka ekipa, koju su činili policajci, specijalci i čistači sa buldožerima, krenula po njih još u subotu prepodne, oni su izbavljeni tek posle 24 sata.

Ekipa je do autobusa u kojem su se nalazili igrači Hemofarma zajedno sa stručnim štabom stigla iz pravca Jablanice i odmah su krenuli da krče put prema Mostaru. Za njima je krenula čitava kolona zarobljenih vozila. Međutim, zbog ogromnih smetova i zavejanih automobila na koje su usput nailazili, oni su tek oko 9.30 stigli do hotela.

Vrščani su čak 48 sati proveli u autobusu. Srećom, imali su dovoljno goriva da se zagreju, pa su u autobus primili i putnike iz automobila koju su se takođe zaglavili u snegu. Tokom popodneva ostali su bez hrane, ali su im meštani iz sela u blizini mesta gde su bili zaglavljeni doneli vode i hrane.

Utakmica 21. kola ABA lige se neće igrati u nedelju, kako je bilo zakazano, već u ponedeljak od 17 časova.

  • 05.02.2012 13:58
    Bravo mestani
    Verovatno nisu imali dovoljno hrane ni za sebe, ipak su pomogli bespomocnim ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.