Blokiran most na Tamišu

Poljoprivrednici iz okoline Pančeva i iz opštine Kovačica, nezadovoljni vladinom uredbom o subvencijama, blokirali su večeras oko 19.30 časova most na Tamišu i tako zaustavili saobraćaj na tom pravcu prema Beogradu.
Poljoprivrednici iz okoline Pančeva i iz opštine Kovačica, nezadovoljni vladinom uredbom o subvencijama, blokirali su večeras oko 19.30 časova most na Tamišu i tako zaustavili saobraćaj na tom pravcu prema Beogradu.

Oni su to najpre učnili svojim telima praveći živi zid, a potom su neki od njih traktorima probili policijsku ogradu koja im je preprečila put ka mostu u nastojanju da traktorima blokiraju put. Tada je došlo i do manjih fizičkih sukoba štrajkača sa policijom, u kojima nije bilo ozbiljnije povređenih. Policija se nakon incidenata povukla na sam most, a poljoprivrednici su sa oko 40 traktora blokirali pristup mostu i okolne ulice.

U izjavi datoj u 20 sati za "Blic", Jovica Antonić, PR Policijske uprave Pančevo kaže da policija savetuje građanima da koriste novi put za Beograd, za odlazak do prestonice i povratak do Pančeva, jer je taj putni pravac slobodan.

Međunarodni put ka Banatskom Karlovcu i Vršcu je takođe odblokiran, kao i put ka Kovinu, Starčevu i ka južnim selima. U blokadi je i dalje put prema Starčevu, Kovačici, na izlazu iz Pančeva kod Almeksa i stari put za Beograd. Onima koji putuju za Novi Sad, policija savetuje da idu ka Beogradu i koriste autoput do Novog Sada.

Svemu je prethodio, kako su ocenili nezadovoljni poljoprivrednici, neuspeli sastanak sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović danas posle podne u Beogradu.

Kako su naveli poljoprivrednici, Đukić Dejanović im je samo obećala da će o njihovim zahtevima obavestiti premijera Mirka Cvetkovića i ministra poljoprivrede Dušana Petrovića.

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine blokirali su danas više putnih pravaca tražeći da se vrati stari način subvencionisanja proizvodnje od 14.000 dinara po hektaru, da se produži rok za podelu bonova za dizel gorivo do 1. jula i da se primeni Strategija ruralnog razvoja jer je ona uslov za korišćenje sredstava iz IPA fondova EU.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i trgovine Miloš Milovanović je ukazao danas da u blokadi puteva učestvuje deo nezadovoljnih poljoprivrednika, a da 10 najvećih udruženja paora ne podržavaju ovaj protest. Milovanović je naglasio da je novi sistem subvencionisanja po količini, a ne po hektaru, uveden radi "fer i korektnije distribucije ograničenih finansijskih sredstava agrarnog budžeta na veći broj korisnika", a sve u cilju podsticanja produktivnosti domaće poljoprivrede. On je ukazao i da bi ispunjenje zahteva nezadovoljnih poljoprivrednika, koji su danas blokirali važnije saobraćajnice u Vojvodini i delu centralne Srbije, značilo poništavanje svih agrarnih uredbi donetih u 2012. i vraćanje već podeljenih subvencija.

  • goran ns

    26.04.2012 07:17
    ja njima ne blokiram put kad ja imam problema na poslu
  • podrška 100%

    25.04.2012 20:00
    E tako treba - blokirati Beograd, odblokirati Vojvodinu! Još stari put NS-BG i autoput.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.