Amerika traži presudu za ubistvo braće Bitići

Stejt department SAD zatražio je od vlasti Srbije, povodom oslobađajuće presude u Beogradu u ponovnom suđenju za ubistvo braće Bitići 1999, da se privedu pravdi odgovorni za ubistvo tih američkih državljana.
Stejt department SAD zatražio je od vlasti Srbije, povodom oslobađajuće presude u Beogradu u ponovnom suđenju za ubistvo braće Bitići 1999, da se privedu pravdi odgovorni za ubistvo tih američkih državljana.

"Očekujemo da srpske vlasti bez odlaganja privedu pravdi sve pojedince sa svih nivoa koji su odgovorni za njihovu smrt. Ovo će ostati u vrhu prioriteta u našim bilateralnim odnosima sa Srbijom", navodi se u saopštenju portparolke Viktorije Nuland, objavljenom na sajtu Stejt departmenta.

Odeljenje Višeg suda u Beogradu za ratne zločine ponovo je u sredu oslobodilo optužbe Sretena Popovića i Miloša Stojanovića za pomaganje u ubistvu braće Bitići u Petrovom Selu 1999. godine.

"Oni koji su izdali naređenje, nadzirali ubijanje i naredili potonje zataškavanje treba da budu uhapšeni i procesuirani", piše u saopštenju.

  • ZoranNS

    11.05.2012 06:09
    Tražiti od SAD da ujednači kriterijume
    Tražiti od SAD da ujednači kriterijume kada procenjuje koga i kada treba osuđivati, bez obzira što je velesila očogledne pristrasnosti se ne mogu tolerisati.
  • Komšija

    10.05.2012 23:44
    Pogrešan naslov!
    Am,erika traži OSUDE, ne presudu. Presuda (oslobađajuća) je doneta!
  • Novosadjanin

    10.05.2012 22:12
    A naše žrtve?
    Za Ameriku postoje samo albanske žrtve, a gde su srpske žrtve? Gde je odgovornost Amerike za srpske civile koje je bombardovala..... Kako vas nije sramota zbog politike koju sprovodite na Balkanu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija