Ljajić: Povlačimo neuspešne ekonomske ambasadore

Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić najavio da će do kraja sedmice od ekonomskih ambasadora Srbije zatražiti da u najkraćem roku podnesu izveštaj o radu.

Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić najavio da će do kraja sedmice od ekonomskih ambasadora Srbije zatražiti da u najkraćem roku podnesu izveštaj o radu.

Lajić je za "Press" rekao da će od postignutih rezultata zavisiti njihov ostanak na toj funkciji, a nije isključio mogućnost da pojedine ekonomske diplomate budu povučene sa tih funkcija.

Na osnovu izveštaja koje nam budu podneli utvrdićemo da li ćemo neke smeniti i imenovati nove ambasadore. Možda ćemo čak i ukinuti ekonomske diplomate u pojedinim zemljama, ako se utvrdi da ima više štete nego koristi za njihovo postojanje, rekao je Ljajić, pod čijom su ingerencijom ekonomski ambasadori. On je naveo da će uspešnost ekonomskih ambasadora utvrditi u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede, na čijem je čelu Mladaj Dinkić.

Srbija sada ima 27 ekonomskih ambasadora širom sveta, koji su u službi od oktobra 2010, a njihov glavni zadatak je da obezbede dolazak što više investitora iz zemalja domaćina.

  • panonius

    11.08.2012 22:40
    patriJote
    Hajde , stručnjaci nazad kući... da naučite kako se plata zarađuje. jebi..vetri belosvetski... Ko li vas izmislio !?
  • ns

    09.08.2012 07:02
    Obzirom na broj investicija možete ih ladno ukinuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija