FOTO: Jovanoviću ne smetaju kokarde

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović prošlog vikenda održao je radni sastanak sa opštinskim odborom svoje stranke u Guči, a tom prilikom posetio je i Sabor trubača.
Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović prošlog vikenda održao je radni sastanak sa opštinskim odborom svoje stranke u Guči, a tom prilikom posetio je i Sabor trubača.

Iako je u Skupštini Srbije najavio da će LDP podneti amandman na Zakon o rehabilitaciji, koji će, kako je naveo, "staviti tačku na proces osporavanja tekovina Narodno-oslobodilačke borbe", Jovanović nije izbegao slikanje s ljudima koji nose "kokarde".

Prema njegovim rečima, atmosfera u Guči mu se ranije nije dopadala, ali mu je vremenom prirasla za srce. "U Guči mi se sve dopada. Ljudi su veseli, igraju... I ovo je jedna vrsta autentičnosti koje nema u drugim mestima. Tradiciju treba poštovati, ali mi imamo obavezu da stvorimo neke nove vrednosti koje će sutra biti tradicija našoj deci. Nadam se da ću uskoro s mojom porodicom moći da dođem ovde na neki koncert. Recimo, Miroslava Ilića", kaže Jovanović.

"Ne mogu da pobegnem od onog što jesam, ali osećam obavezu da ovde dođem. Ovde me je prvi put doveo Zoran Đinđić 1997. godine. Nisam mislio da je to primitivno i prosto, ali jednostavno nisam imao nikakve veze sa tim. Mnogo toga se promenilo za sve ove godine, sve je organizovanije i bolje nego što je bilo i to su retke stvari koje su se u ovoj zemlji menjale na bolje. To treba da čuvamo", poručio je Jovanović.

"Druženje" sa ravnogorcima lider LDP nije želeo da komentariše.

S druge strane, pojedini desničarski forumi navode da se Jovanović u svojoj političkoj prošlosti zalagao za monarhiju. On je navodno 1998. godine pisao za ultradesničarski časopis "Trag istine", u kom je naveo da ne vidi "kvalitativni kontrapunkt državno-društvenom sistemu koji je u našu istoriju odnet na komunističkom bajonetu", smatrajući da je jedino rešenje za Srbiju "povratak krune".

  • hahaha

    27.08.2012 18:43
    ceda coca.rda
    Sta se cudite,gari je prvo bio cetnik.
    Ko se seca,ne treba mu ponavljati.
    Covek ima pravo na licni stav.
  • trubač

    14.08.2012 20:42
    Ma, kad se Čeda oraspoloži
    I kokarda postaje KOKA
  • koko

    14.08.2012 19:01
    znoj, smrad i rulja
    E od ovoga svega mi se bljuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija