Još dve države priznale Kosovo

Papua Nova Gvineja i Republika Burundi priznale su Kosovo, saopšteno je danas u Prištini.
Papua Nova Gvineja i Republika Burundi priznale su Kosovo, saopšteno je danas u Prištini.

"Pismom koje je premijeru Kosova Hašimu Tačiju uputio njegov kolega iz Papua nova Gvineja Peter O Nil je potvrdio odluku svoje vlade da prizna Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", saopšteno je iz kosovskog Ministarstva inostranih poslova.

U saopštenju Kabineta potpredsednika kosovske vlade Behdžeta Pacolija navodi se da je Republika Burundi priznala Kosovo kao nezavisnu u suverenu državu.

"Verbalna nota o priznanju je predata zameniku premijera Kosova Behdžetu Pacoliju od strane ministra spoljnih poslova Burundija Laurent Kavakure, u glavnom gradu ove države Bujumbura", piše u saopštenju.

Nakon Papue Nove Gvineje i Burundija, ukupno 93 države su priznale nezavisno Kosovo. Poslednja je bila Republika Čad 1. juna ove godine, dok su Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Francuska, Turska, Albanija, Kosta Rika i Avganistan priznale prve 18. februara 2008.

  • janko

    30.10.2012 13:42
    @G
    veliko G ostaje veliko G
  • G

    29.10.2012 14:09
    @Anonimus - na KiM "gospodine" su takođe "građani Srbije". Ili ste i vi jedan od onih koji smatra da je smisao države da jedne građane treba žrtvovati da bi drugima bilo bolje. Žrtvujte slobodno jedno svoje dete, da bi drugom bilo bolje.
  • G

    29.10.2012 13:36
    @VV - slobodno gospodine, ako toliko priželjkujete da živite kao građani KiM, da vam vade organe, da neobjašnjivo nestajete, da živite pod stalnom pretnjom da će neko da vas napadne. Ili smatrate, ovako "stručno", da je KiM bastion demokratije i poštovanja ljudskih prava?
    @@G - ja vas najiskrenije molim da prekinete da se koristite neprijateljskim jezikom, i potom na tečnom vojvođanskom jeziku da mi navedete imena onih koji su vam se "desili". Predlažem da što hitnije odete na KiM da iz snajpera pobijete još malo srpske dece, da ne trpite njihovu tiraniju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.