Drma se fotelja Đilasu?

Većina odbornika u Skupštini grada Beograda koja podržava gradonačelnika Dragana Đilasa, po svemu sudeći, nije više tako čvrsta kao što su donedavno tvrdili čelnici PUPS-a i SPS-a.

Većina odbornika u Skupštini grada Beograda koja podržava gradonačelnika Dragana Đilasa, po svemu sudeći, nije više tako čvrsta kao što su donedavno tvrdili čelnici PUPS-a i SPS-a.

Da je PUPS u tom stavu reterirao, pokazuje izjava odbornika te stranke u beogradskom parlamentu Profira Rančića, koji je najavio mogućnost koalicije s naprednjacima. Rančić je izjavio da će ta stranka razgovarati s naprednjacima i videti šta oni nude vezano za vlast u Beogradu, od čega će zavisiti za koju opciju će se PUPS opredeliti. On je još rekao da, koliko on zna, do sada nisu vođeni nikakvi razgovori o promeni vlasti, ali da će se u "PUPS-u ponašati u skladu sa interesima partije".

Gradonačenik Đilas, međutim, kaže da su koalicioni sporazum sa PUPS-om i dogovor sa SPS-om i dalje čvrsti i da nema nijednog razloga da se volja građana na bilo koji način menja. - Vlast u Beogradu nije napravljena po principima podele plena i podele funkcija, nego je napravljena na ideji i rezultatima koji su realizovani u prethodnom periodu na osnovu tih ideja - kaže Đilas.

Istovremeno, naprednjaci plasiraju dve različite teze po pitanju promene vlasti u glavnom gradu. Lider SNS Aleksandar Vučić je u Novom Sadu rekao da su te priče bespredmetne jer DS i PUPS imaju većinu u Skupštini grada. S druge strane, predsednik beogradskih naprednjaka i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavljuje da će najviše rukovodstvo SNS sledeće nedelje razmatrati pitanje vlasti u Beogradu i razgovarati s partnerima na republičkom nivou.

- Ukoliko pitanje promene vlasti u Beogradu bude otvoreno, o njemu će raspravljati najviši organi političkih stranaka - kaže predsednik Skupštine grada i funkcioner SPS Aleksandar Antić. Potpredsednik Vlade i lider SDPS-a Rasim Ljajić kaže da će četiri odbornika te stranke ostati u koaliciji sa DS-om u Beogradu, bez obzira na to šta će se dogoditi u narednom periodu. Ljajić kaže da razgovor o tome do sada nije bio tema s koalicionim partnerima u Vladi.

Lideri PUPS-a Jovan i Milan Krkobabić se nisu oglašavali.

  • Ivana

    11.11.2012 10:23
    Dosta vise Djilasovog marketinga
    A kod DSa sve sami profesionalci, nigde partijskih poslušnika! Pa za njihovih dvanaest godina ni portir nije mogao da se zaposli ako nije član DSa, kao ni doktori nauka! A tek ono spinovanje i užas od marketinha kad je Toma štrajkovao gladju, nije vidjeno ni za Gebelsovog vremena, a sad treba da ih neko ostavi na vlasti! Neka dokažu kako je i Beograd pokraden na izborima, raspoloženje Beogradjana je protiv Djilasa!
  • Naprednjak

    11.11.2012 08:54
    Molim upucene
    Da mi, ako iko ikako moze, da mi objasni koja je razlika izmedju PUPS-a i ove nase novosadske Romske pa jos demokratske partije.
    Ukoliko neko misli da to moze bilo bi mi od pomoci da cujem i koja je razlika izmedju ovih velikih (SNS, DS, SPS, LSV) i ove dve gore pomenute.
    Unapred zahvalan.
  • ZoranNS

    11.11.2012 08:03
    Do sada jedine afere posle izbora su
    Do sada jedine afere posle izbora su NAČIN smenjivanja vlasti u opštinama, što je i pravo lice nove vlasti, molim one glasne borce protiv FOTELJAŠA iz 1989. da se jave na zborno mesto ispred Spensa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija