Afera "Agrobanka": Podignuta optužnica

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu u slučaju "Agrobanka".
Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu u slučaju "Agrobanka".

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Dušana Antonića, Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bobana Labovića, Vehba Papića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića, Snežane Paunović, Dragovana Milinkovića, Miloša Markovića, Duška Šunjevarića, Bratislava Mihajlovića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića, Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca, Milana Antonića, Zvezdana Damjanovića i Stojana Stojanova.

Protiv njih je podignuta optužnica zbog nepravilnosti u odobravanju kredita i bankarskih garancija u Agrobanci, koji su odobravani preduzećima "Habit farm", "Svis farmacija", "Svis inter medikal", "Produkt trejd fajnans", "Vestern stajl", "Merkjuri internacional", "Luton", "Novi dani", "Hed komerc" i "Drina timber", kojima je pribavljena imovinska korist u iznosu većem od 5, 7 milijadri dinara i da su na taj način kao saizvršioci izvršili produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja (član 359 KZ).

Istraga protiv Radosava Sekulića je prekinuta jer su se veštaci izjasnili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja privremeno ne može da učestvuje u krivičnom postupku. Uskoro će biti izvršeno novo veštačenje kako bi se i u odnosu na Sekulića dovršila započeta istraga.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, nakon podizanja optužnice, predložilo da se pritvor produži okrivljenima Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Dragomiru Jovanoviću, Branimiru Uzelcu i Dušku Sekuliću.

Tužilaštvo nastavlja istragu protiv ostalih okrivljenih protiv kojih su donete naredbe o sprovođenju istrage, a nisu obuhvaćeni podignutom optužnicom, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, policija sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti u predistražnom postupku koji se vodi povodom odobravanja kredita i bankarskih garancija u Agrobanci pravnim licima koja nisu obuhvaćena do sada pokrenutim istragama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija