Pajtić najavio mirne proteste protiv smene Đilasa

Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić izjavio je da će DS pozvati građane na miran protest ako bude pokrenuta inicijativa za smenjivanje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić izjavio je da će DS pozvati građane na miran protest ako bude pokrenuta inicijativa za smenjivanje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

 

"Ako se upuste u smenjivanje i tzv. prekomponovanje, mi ćemo pozvati građane na miran protest", rekao je Pajtić. On je naveo da se legitimitet stiče na izborima, a ne naručenim istraživanjima javnog mnjenja. Po njegovim rečima, protest bi mogao da se održi 24. septembra, za kada je zakazana sednica Skupštine Beograda.

Na pitanje kakav scenario očekuje u Beogradu, Dragan Đilas je kazao da se neće upuštati u spekulacije i dodao da se ne plaši izbora. "Verujte mi, ne bavim se time da li ću ostati gradonačelnik, na to mesto sam došao izborima. Ja uvek nudim izbore u Beogradu", rekao je lider DS. Po rečima Đilasa, on će ove nedelje u Skupštinu Srbije poslati inicijativu za izmenu Zakona o izborima da bi se gradonačelnici birali neposrednim izborima.

Pajtićev sastanak sa Dinkićem uz saglasnost Đilasa

Naveo je da se sastao s liderom Liberalno demokratske partije Čedomirom Jovanovićem, kao i da će DS pojačati saradnju sa svim opozicionim partijama sa kojima deli iste vrednosti. Na pitanje da li se to odnosi i na Ujedinjene regione Srbije, Đilas je kazao da se ne slaže sa ekonomskom politikom lidera URS Mlađana Dinkića i da je u tom osnovna razlika između njih.

Pajtić je kazao da se sastao sa Dinkićem uz saglasnost Đilasa i razgovarao o saradnji na lokalnom nivou, odnosno na izborima u Vrbasu. "Stvarno mi nije jasno zašto se toliko pažnje posvećuje tome što se na našoj listi nalazi odbornik URS. Zar nije nelogičnija lista socijalista, Saveza vojvođanskih Mađara i udruženja Krajišnik ili lista SNS-SPO-SPS?", rekao je Pajtić.

  • Građanka

    17.09.2013 19:53
    Vladajuća struktura na republičkom nivou (SNS, SPS...)pokušavaju na svaki mogući način da skrenu pažnju javnosti sa ključnih problema- (ekonomskih) koje nisu u stanju da reše. Osim toga, nije im dovoljno što su upropastili JKP u Novom Sadu zapošljavanjem svojih nesposobnih stranačkih kadrova i pljačkanjem poreskih obveznika. Sada su procenili da im to nije dovoljno (treba zadovoljiti apetite) pa su procenili da bi bilo dobro da tako upropaste i Beograd. Kako se ovo ne bi desilo i u Beogradu potrebno je organizovati proteste i ukazati građanima na moguće štetne posledice. Podrška Pajtiću!
  • Lux

    17.09.2013 17:48
    Istorija se ponavlja
    Oni koji imaju više godina pamte da je i Milosević kada je došao na vlast imao veliku podršku naroda, a takođe i važnih država sa Zapada. Kako su godine prolazile Miloseviću je cilj bio da se što duže zadrži u fotelji i popularnost kod naroda i na Zapadu mu je iz dana u dan padala. Počeli su protesti i velika krvoprolića, a njemu je bila važna fotelja i nije birao sredstva da je sačuva. Nastavka se svi secamo. Danas se događa slična situacija samo što tu više nije Milošević, nego neko drugi, ko je po mom mišljenju (ne tvrdim da sam u pravu) dosta radikalniji i brutalniji od njega. Sve počinje bezazleno , ali kada to više ne bude tako, bude kasno. Danas mi imamo naznake perioda uspona i osionosti Miloševića (usudiću se reći dosta izraženije), ljudi bi trebali da se osveste i da skinu načare montirane stvarnosti i da spreče to dok se još spreciti može. Jer ako se ponovo napravi ista greška, dokazaćemo da smo stvarno oni koji se ponovo spotiču o isto kamenje.
  • ajvanho

    17.09.2013 16:25
    pajticu,
    mani se coravog posla.
    sta te briga kako stoji namestaj u tudjoj kuci ?
    zbog tvoje opsednutosti beogradom-puci ces ovde !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija