Uhapšen inspektor za rad zbog mita

Direktor Inspektorata za rad Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragoljub Peurača uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Direktor Inspektorata za rad Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragoljub Peurača uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U policiji nisu mogli da kažu više detalja o hapšenju Peurače.

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike saopštilo je  da su pripadnici Uprave kriminalističke policije obavili pretres radnih prostorija Peurače, "zbog sumnje da je primio mito".

Ministarstvo ističe "da je primanje mita lična odgovornost pojedinca, kao i da podržava borbu protiv korupcije i kriminala i u vezi sa ovim slučajem sarađuje sa istražnim organima i organima tužilaštva"  "U međuvremenu, Inspekcija rada Srbije nesmetano obavlja svoj posao", navodi se u saopštenju tog ministarstva, u čijuem sastavu je Inspekcija rada.

Peurača je, kako saznaju beogradski mediji, osumnjičen za primanje mita od 15.000 evra, a u akciju je, bilo uključeno i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Televizija B92 navodi, pozivajući se na nezvanične informacije, da je Peruača od vlasnika firme "Men pauer" (Man Power) prvo tražio 30.000 evra, da bi na kraju uzeo 15.000 evra za dokumenta, koja je kao državni službenik bio u obavezi da da".

"Peurača je ranije radio kao operativac u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, odakle je otišao za načelnika odeljenja za kontraobaveštajnu zaštitu u kabinetu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića", navela je ta televizija na svom sajtu.

TV B92 navodi i da je Peurača "u avgustu 2012. odlukom vlade postavljen na mesto direktora Inspekcije rada" i da je "uhapšen u hotelu "Hajat", posle ručka sa zamenikom direktora BIA Draganom Markovićem Markonijem".

Zamenik direktora BIA negira da se sastao sa Peuračom

Zamenik direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Dragan Marković demantovao je da je bio danas na ručku u hotelu "Hajat" sa uhapšenim Peuračom.

Marković je naveo da je tačno da je bio u tom hotelu, ali na dva odvojena sastanka - sa jednom novinarkom i jednim prijateljem.

On je dodao i da inače, poznaje Peuraču, ali da to ne utiče na utvrđivanje njegove eventualne odgovornosti.

  • kiklop

    20.03.2014 08:29
    jaoooooooj...
    pa mi smo mali korak do legalizacije mite ako u medjuvremenu već nije odobren.ko živi od plate?
  • 20.03.2014 06:27
    Stvarno, zar samo on?
    Ako ste slučajno te zlehude sudbine da imate posla sa tim Inspektoratom, onda vam je ovo zakasnela vest.Oni će vas zaštiti, tj. postupiti po zakonu samo ako su primorani, ako izadjete u javnost i naptavite halabuku, ali da li to može svaki gradjanin ove zemlje? Ja sam takodje neopravdano dobila otkaz(greh- tražila da me prijave), žalila se svim institucijama u državi sve do resornog Odbora Narodne Skupštine čiji me je sekretar zvanično obavestio da su sve predali Inspektoratu. A tamo- muk, sve mesecima spava, ne odgovaraju vam na pozive i dopise- baš ih briga. Znači, jedino ostaje sud za koji nemate novca i koji je posebna priča kao i nezainteresovani inspektori. I KAKO ČOVEK DA OSTVARI SVOJA PRAVA?
  • Dak

    20.03.2014 06:19
    Jedan od mnogih
    2009 obracao sam se novosadskom inspektoratu za rad povodom nezakonito uvodjene preraspodele u JKP PUT. Angazovan je bio i advokat medjutim inspektor koji je izlazio na teren nikad nije uspeo da nadje dovoljno dokaza za navode iz prijave.Nije mogao ili nije hteo ali tako je bilo. Danas kad vidim novi nacrt zakona o radu (i ono sto se trazi tim zakonom) znam da sam bio u pravu ali sta sad.
    Mislim da je u to vreme nacelnica bila neka Jelena Stoisavljevic ili tako nesto. Obracao sam se i M.Vasinu ali nije imao vremena tad za takve stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija