Danas ostavke Đilasa i Ješića

Donedavni predsednik DS Dragan Đilas podneće danas ostavku na funkciju šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije.
Donedavni predsednik DS Dragan Đilas podneće danas ostavku na funkciju šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije.

Đilas će ostati poslanik u republičkom parlamentu, ali se, kako je najavio nakon izbornog poraza u DS, neće više aktivno baviti politikom.

Novi lider demokrata Bojan Pajtić još nije postigao dogovor ko će da zameni Đilasa u poslaničkom klubu, a najviše šansi za tu funkciju imaju Nataša Vučković i Borislav Stefanović.

Danas će ostavku podneti i Goran Ješić, potpredsednik vojvođanske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu i to na obe funkcije. Blic navodi da je razlog za ostavku taj što je za predsednika DS izabran Bojan Pajtić, koga Ješić smatra lošim rešenjem. Iako je u vojvođanskoj vladi radio rame uz rame sa Pajtićem, Ješić je u predizbornoj stranačkoj kampanji javno podržavao Dragana Đilasa.

Ješićeva ostavka je novi test vladajućoj koaliciji u Vojvodini jer će Pajtić, pored novog sekretara za poljoprivredu, morati da nađe i zamenu za Andora Delija iz Saveza vojvođanskih Mađara, kome od 1. jula počinje mandat u Evropskom parlamentu.

  • sven

    09.06.2014 23:38
    Bar da stvarno podnesu ostavku. Sto se mene tice moze i Pajtic da im se pridruzi, da podnesu svi ostavke u Vladi Vojvodine.Dosta je vise njihovog bahacenja i nebrige o obicnom coveku.
  • imunitet

    09.06.2014 16:13
    imunitet
    Kog đavola ostaje poslanik ako se neće baviti politikom?

    I M U N I T E T !
  • lola

    09.06.2014 14:32
    Polako će sad svi jedan po jedan da podnose ostavke, možda se sad konačno Pajtiću upali lampica da je gotovo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija