Kostić: Potrebna obuka đaka o vanrednim situacijama

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić rekao je danas da je i pre katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju, bilo ideja da se u škole uvede obuka o ponašanju u vanrednim situacijama.
Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić rekao je danas da je i pre katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju, bilo ideja da se u škole uvede obuka o ponašanju u vanrednim situacijama.

"U Ministarstvu odbrane smo razgovarali sa odgovornim ljudima da se rade pokazne vežbe, da se naprave kampovi, da se učenici u kasarnama obučavaju za prvu pomoć, način spasavanja u slučaju poplava, požara, a da posle te obuke pokušamo da nešto simuliramo u njihovim školama", rekao je Kostić, dodajući da se zasad nije razmišljalo o uvođenje novog predmeta prve pomoći i zaštite.

Govoreći o situaciji u Obrenovcu, koja je i dalje teška, on je istakao da "škole jesu poplavljene, jesu dosta oštećene i sami ljudi se angažuju na tehničkom čišćenju". "Mi smo ovih dana razgovarali sa dosta donatora koji žele da pomognu, novac se ne može uplaćivati na račun škola ali se može videti koja je to oprema koja je neophodna", izjavio je Kostić.

On je rekao da škole u Obrenovcu "moraju da prorade u septembru da bi mogao da se normalizuje život" i da se nada da ćemo uspeti napori da one spremno dočekaju početak školske godine. Ako ne uspemo "za sve škole kompletno, onda ćemo vršiti preraspodelu ili raditi u određenim delovima zgrada", objasnio je Kostić.

  • Miroje

    09.06.2014 08:18
    Cek cek
    Mozda je potrebnija obuka vlade u vanrednim situacijama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija