Megatrend razrešio dužnosti Miću Jovanovića

Savet Megatrend univerziteta saopštio je da je usvojio ostavku Miće Jovanovića na mesto rektora i razrešio ga dužnosti.

Savet Megatrend univerziteta saopštio je da je usvojio ostavku Miće Jovanovića na mesto rektora i razrešio ga dužnosti.

Jovanović je juče izjavio da je podneo ostavku na funkciju rektora iz moralnih razloga i objasnio da to nije uradio zbog toga što je to od njega tražio ministar Srđan Verbić, već zato što sumnju u njegov doktorat imaju premijer Aleksandar Vučić i predsednik SPS Ivica Dačić.

Jovanović, koji je trebalo da sutra gostuje u emisiji "Utisak nedelje" otkazao je gostovanje. Prošle nedelje otkazao je učešće i u emisiji na RTS-u.

Trebalo je da govori o londonskom doktoratu koji su osporili srpski naučnici iz Engleske u tekstu na sajtu "Peščanika" u kom su naveli da nisu uspeli da uđu u trag disertaciji iz 1983. godine. Nakon toga se oglasio i ministar Srđan Verbić koji je objavio da na Londonskoj školi ekonomije nema doktorskog rada Miće Jovanovića i pozvao ga da podnese ostavku.

Jovanović je juče izjavio da je našao dokaz o doktoratu, kao i svedoka i najavio da će sve to i dokazati u ponedeljak. "Kada budem sa stotinu argumenata dokazao njihove laži, kojima je cilj da se ugrozi državni vrh i Univerzitet 'Megatrend', podneću krivičnu prijavu protiv svih aktera te ujdurme", dodao je Jovanović.

Slučaj Jovanovićeve disertacije dospeo je u javnost u danima nakon što je na sajtu "Peščanika" dovedena u pitanje doktorska disertacija ministra policije Nebojše Stefanovića.

  • fotka

    14.06.2014 20:08
    @dr mica
    Dacic je izjavio da dr mica nije clan najuzeg rukovodstva sps.
    Gledajuci fotku dr mice, moze se zakljuciti suprotno:svi vodeci visoki kadrovi sps imaju siske-dacic,ružic,ivica 2,bajatovic, dr mica....
  • Српска ћирилица

    14.06.2014 18:53
    Српска ћирилица
    Добро, бахато и неморално шепурење у јавности је готово за њега, али велико богатство стечено на превари ће остати нетакнуто.
    Да ли друштво и његова јавност у Србији имају снаге да раскринкају један број, оних најважнијих, јавних личности повезаних с Великим преварантом - међу министрима, нарочито?
    Држава Србија - нема, очигледно.
  • 14.06.2014 18:46
    Sada ce imati vremena da se potpuno posveti svom dugogodisnjem hobiju pimpovanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija