Kirbi pozvao na dvoboj u gajenju paradajza

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi predložio je danas jednom povrtaru iz Novog Bečeja da se takmiče u uzgajanju paradajza.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi predložio je danas jednom povrtaru iz Novog Bečeja da se takmiče u uzgajanju paradajza.

Kirbi je prilikom obilaska plastenika, otvorenih u okviru Programa poljoprivredno-preduzetničkih inkubatora za mlade u Novom Bečeju, a koje je podržao USAID, rekao da je paradajz povrtara iz Novog Bečeja za pola, a možda čak i za više od toga, veći od paradajza kojeg on uzgaja u svome vrtu.

"Jasno je odmah da ovaj gospodin zna mnogo više od mene o uzgajanju paradajza. Možda upravo on u ovom stakleniku ima bolje uslove od mene za gajanje paradajza. Pravi test biće zapravo kada povrće bude zrelo, a gospodin mi je rekao da će biti jarke crvene boje, onda možemo da uporedimo ukuse mog i njegovog paradajza", naveo je Kirbi.

U okviru programa USAID-a obučeno je više od 60 nezaposlenih mladih, koji su zaiteresovani za rad u poljoprivredi, a tokom obuke oni su stekli znanja i veštine neophodne za vodjenje poljoprivrednog biznisa i uzgoj visokoprofitabilnih kultura.

Najbolji učesnici obuke dobili su priliku da koriste zemljište, prateću infrastrukturu i mentorsku pomoć za počinjanje sopstvenog agrobiznisa u 31 plasteniku postavljenom u Zrenjaninu, Kikindi i u Novom Bečeju.


  • The Lalosh

    19.06.2014 13:52
    @ ja - e bas su nam rekli!
    Hmmm... trebalo bi ipak oni da imaju više iskustva sa svojim povrćem. Paradajz je koliko znam stigao iz Amerike do naše panonske ravnice tek pre nekih 200-300 godina.

    Sa druge strane, malko je poljoprivreda uznapredovala od vremena naših očeva i dedova. Klima se promenila...

    Ne bi me čudilo da uskoro moramo na kurseve u Izrael i Egipat po iskustva u gajenju poljoprivrednih proizvoda u uslovima visokih temperatura i promenljivog vremena.

    Drugo je to što od pre 15-20 godina ne volimo ni na sliki da ih vidimo (Amere).
  • Toma

    19.06.2014 11:11
    Kirbi
    ne poznajem čoveka, ali iz ovih par vesti u kojima se pojavio, deluje potpuno normalno, prizeman lik koji zdravo razmišlja.
    Ne eksponira se kupljenim doktoratima, nije seljober i primitivac.
    Mislim da bi lokalni političari imali šta da nauče od njega, samo kada bi ga pitali za savet...
  • 19.06.2014 06:50
    E da je srece da i mi u politici imamo nekog kao ovaj Kirbi!Covek ide u Obrnovac cisti blato posle poplava, gaji paradajiz...normalan covek a ne drski,aroganti, nepismeni politicari kao kod nas sa zelatinom u kosi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija