Reakcije na napad na Borisa Isakovića

Reakcije upravnika Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandra Milosavljevića, gradonačelnika Igora Pavličića, predsednika Skupštine grada, Aleksandra Jovanovića, i predsednbika Saveta za bezbednost Skupštine Novog Sada, Nemanje St.arovića

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Milosavljević, kaže za Radio 021 da on ne veruje da je neko hteo da napadne Borisa Isakovića, i da se nada da je u pitanju neka greška.

"Ne znam kako više da objasnim to da je neko postavio eksplozivnu napravu ispod njegovih kola. Ne mogu da verujem da je to napad na njega," izjavio je Milosavljević.

Milosavljević je posetio Isakovića u bolnici i kaže da je poznati glumac u šoku, ali da se oporavlja od posledica eksplozije. Direktoru SNP-a tokom celog dana stižu pozivi iz ostalih pozorišta i od kolega glumaca, sa porukama podrške Isakoviću.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najoštrije je osudio napad na novosadskog glumca Borisa Isakovića koji je jutros povređen u eksploziji automobila pod koji je bila podmetnuta eksplozivna naprava.

"Očekujem da nadležni organi hitno preduzmu mere na otkrivanju i kažnjavanju počinioca ovog krivičnog dela. U borbi protiv kriminala i nasilja moramo biti beskompromisni, nepokolebljivi i istrajni, a rad svih ustanova, institucija i organizacija koje se bave zaštitom prava i bezbednosti građana, mora biti koordinisan i efikasan" reako je Pavličić i naglasio da će Grad još aktivnije raditi na podizanju nivoa opšte bezbednosti.

Gradonačelnik Pavličić poželeo je što skoriji oporavak Borisu Isakoviću, a predstavnici Grada posetiće glumca čim lekari budu dozvolili.

Napad na Borisa Isakovića je nedopustiv, jer neko ko je toliko doprineo kulturnom životu Novog Sada ne zaslužuje da mu bude podmetnuta bomba, izjavio je za Radio 021 predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović.

"To nije dopustivo ni za jednog građanina ili građanku Novog Sada, ali je posebno čudno da je jednoj takvoj osobi tako nešto urađeno. Prosto, policija i sudstvo mora da radi svoj posao," kaže Jovanović.

Predsednik Saveta za bezbednost novosadske Skupštine, Nemanja Starović, kaže da je zatečen i iznenađen nebezbednošću svih građana Novog Sada, i smatra da bi današnji događaj trebalo da podseti na potrebu da se poveća bezbednost u gradu.

"Upućujemo još jedan apel MUP-u da nekako podigne Novi Sad na svojoj listi prioriteta, da poveća prisustvo pripadnika policije i da u najkraćem roku istraže pozadinu i otktriju počinioca ovog napada na našeg najeminentnijeg umetnika," kaže Starović.

Glumac Boris Isaković je u oktobru prošle godine dobio Oktobarsku nagradu Grada Novog Sada, a on je tom prilikom iskazao veliko zadovoljstvo što je dobio priznanje od grada u kome je rođen i za koji je dugi niz godina svojim radom vezan.

  • bezbedan, sve zavisi ko prica

    24.06.2010 06:39
    Novi Sad se do prije koju godinu mogao porediti sa gradovima Evrope iste velicine,i to po svemu, zelenilu,odredjenoj kulturi izveljenja cistoci,odnos komsije prema komsiji,pesak pema pesaku na ulici i odrzavanju objekata i to u najuzem centru grada a sada!
    sada pristigli drugi sa drugim kriterijumima kvaliteta zivljenja..svak ima svoje navike samo sto se vidi da ove nove navike nisu dobre kako za grad u celini tako i za same gradjane Novoga Sada
  • Deran

    23.06.2010 20:05
    Nasilje je postala naša svakodnevnica
    Kakva greška, čoveku pod auto podmetnut eksploziv!?
    Novi Sad bezbedan Grad parola je bila sadašnje vladajuće koalicije, a dočekali smo da nam je NS nikada manje bezbedan u svojoj istoriji.
  • VJ

    23.06.2010 19:14
    Greska???? Hteo covek da ga rokne komsiju, pa pogresio auto. Nista strasno.

    Ah, da. Derane, reci ko je to bolji. Makar da je posteniji, pa da znam za koga da glasam. Ovako opet moram za radikale, da ne moram da glasam za SPS/DS/G17/...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.