Beko: Vodiću Železnice Srbije ako i Zorana Mihajlović bude za

Milan Beko izjavio je danas da je odlučio da preuzme odgovornost za Železnice Srbije od koje planira da napravi "uspešnu firmu".
Milan Beko izjavio je danas da je odlučio da preuzme odgovornost za Železnice Srbije.

"Na raspolaganju sam Vučiću povodom angažmana u Želenicama Srbije i to je sada njegova odluka", rekao je Beko napomenuvši da rukovođenje Železnicama neće prihvatiti ukoliko se sa tim ne složi i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Odluku je, kaže, doneo jer nije mogao da ostane nemi posmatrač totalnog urušavanja srpske ekonomije. "Srpska ekonomija je mrtva, samo što još nije sahranjena", naveo je Beko precizirajući da mu je Vučić konkretno pitanje o rukovođenju Železnicom postavio na sastanku sa ostalim privrednicima. Tu ponudu je, kaže, prihvatio i od tada se sa premijerom čuo samo jedanput.

"Rekao sam da neću da statiram i prihvatio sam da radim pod njegovim uslovima", naveo je Beko istakavši da nije u prijateljskim odnosima "ni sa premijerom Vučićem, ni sa predsednikom Tomislavom Nikolićem". Jer, dodao je, da smo prijatelji sigurno je da bi mi bila ponuđena neka manje odgovorna pozicija, u nekom upravnom ili nadzornom odboru, na primer, a kao primer je naveo NIS.

"Nije tačno da sam zahtevao direktnu vezu sa premijerom ako postanem direktor Železnice. Bio sam ministar u tri vlade i ja znam koliko je to teško. Nemoguće je biti na direktnoj vezi sa premijerom zaobilazeći resornog ministra", rekao je Beko koji tvrdi da nikada ne bi prihvatio taj angažman ako, kako kaže, premijer kaže "da", a ministarka "ne". Naveo je da ukoliko preuzme Železnicu planira da od nje napravi uspešnu firmu, a do kraja sledeće godine bi, kako kaže, radio "pro bono".

Na pitanje da li će u Železnici uslediti otkazi ako on dođe na mesto prvog čoveka te kompanije, Beko je rekao da mu je cilj da ta firma ima više posla, njena revitalizacija i uspešno poslovanje, a ne skupljanje novca otpuštanjem radnika.

  • 08.08.2014 21:00
    Nema ovde leba sem za Beka i njih stotinjak koji nam evo tri decenije usi zavrcu. Kakav narod takva vlast.
  • panonius

    08.08.2014 13:45
    Šta ovaj mutivoda bulazni !?
    - "Srpska ekonomija je mrtva, samo što još nije sahranjena", naveo je Beko
    - "Bio sam ministar u tri vlade i ja znam koliko je to teško"

    Da li je ovaj svestan koliko je učestvovao u uništanju privrede ??? I nije mu još dosta !!!?
    Juče u buvari - sutra opet u fotelji.... smešno.
  • role

    08.08.2014 12:39
    bruka
    samo mi nije jasno kako da niko ne da svoj komentar.To je Srbija,BRUKO BRUKO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija