Najviše žalbi na patike i struju

Građani Srbije najviše se žale na kvalitet obuće pošto često nailaze na patike i cipele koje su toliko loše napravljene da posle svega nekoliko nošenja mogu slobodno da završe u kanti za smeće.
Građani Srbije najviše se žale na kvalitet obuće pošto često nailaze na patike i cipele koje su toliko loše napravljene da posle svega nekoliko nošenja mogu slobodno da završe u kanti za smeće.

Veliku brigu prave im računi za struju, neispravni mobilni telefoni, usluge mobilnih operatera, računari i bela tehnika.

Interesantno da se naši građani daleko ređe žale na odeću, televizore, kuhinjske aparate, klima uređaje, nameštaj, motorna vozila, auto opremu, dečije igračke i turističke usluge.

To je u najkraćem pokazala anketa Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, sprovedena širom Srbije u poslednjih 14 meseci.

Srpski potrošači najviše zameraju trgovcima takozvanu "saobraznost robe", odnosno što proizvod ne odgovara onome što piše u ugovoru ili na deklaraciji. Smeta im što ne izdaju račune, pribegavaju "obmanjujućem" poslovanju, pa se žale se na garanciju i nemogućnost da lako raskinu ugovor.

Bez premca, najviše se bune na loš kvalitet proizvoda i usluge stanovnici Beograda, Niša, Novog Sada, Kragujevca i Jagodine. S druge strane, na nivou statističke greške na istu stvar žale se građani Ivanjice, Bele Palanke, Brusa, Babušnice, Rače, Novog Bečeja, Dimitrovgrada, Žablja, Tutina i Sremskog Karlovca. Doduše, u tim gradovima je i daleko veća nemaština nego u velikim centrima.

  • pawlle

    17.08.2014 16:08
    nije sremskog karlovca,nego Sremskih Karlovaca,jebo vas nepismene i vas novogovor
  • 17.08.2014 14:03
    Nema na sta se vise ne zalimo...zaista je sve opravdano.Ima li leka za to ? Najvise bih volela da me uspavate, pa probudite kada sve bude normalno.Izigravanje " madjionicara " (stvaranje od nicega nesto,stalno krpljenje necega itd.)mi je stvarno dojadilo.
  • 17.08.2014 12:54
    Sta ocekivati od nepismenih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija