Dobio otkaz zbog Fejsbuka

Poverenik ASNS i magacioner Fabrike železničkih vozila "Želvoz" Goran Stanić dobio je otkaz zbog "Fejsbuka".

Poverenik ASNS i magacioner Fabrike železničkih vozila "Želvoz" Goran Stanić dobio je otkaz zbog "Fejsbuka".

U rešenju o prestanku radnog odnosa navodi se da je Stanić učinio povredu radne obaveze jer je, "na društvenoj mreži ‘Fejsbuk’, na svom profilu, objavio odluku o prihvatanju najpovoljnije ponude proceniteljske kuće čije saopštavanje je protivno poslovanju fabrike i šteti njenim interesima i ugledu". Navodi se takođe da je "na profilu objavio i skeniranu krivičnu prijavu protiv direktora Milorada Stojkovića u kojoj su iznete neistine o navodnim zloupotrebama direktora tokom procedure izbora procenitelja".

Sindikalac tvrdi da je otkaz nezakonit. - Ne mislim da sam prekršio zakon objavljivanjem odluke. To nije poslovna tajna, to je javna odluka. Mislim da je ovo nečiji hir zbog mog sindikalnog delovanja. Čak u rešenju nisu ni naveli da sam predsednik ASNS, već samo magacioner - navodi Stanić.

Ta odluka je, kaže Stanić, bila povod krivične prijave, jer je "na konkursu za procenu firme izabran ponuđač koji nije imao najpovoljniju cenu, a istom ponuđaču, dok je trajao postupak, direktor je sugerisao da koriguje cenu, koja opet nije bila najniža, ali je posao dobio". On i njegov kolega prijavili su direktora Milorada Stojkovića za krivična dela povrede prava na upravljanje, zloupotrebu službenog položaja i oštećenje poverilaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.