Slučaj Andreja Vučića u Višem tužilaštvu

Prvo osnovno tužilaštvo prosledilo je Višem tužilaštvu na razmatranje spise predmeta u predistražnom postupku povodom incidenta pripadnika Žandarmerije.
Prvo osnovno tužilaštvo prosledilo je Višem tužilaštvu na razmatranje spise predmeta u predistražnom postupku povodom incidenta pripadnika Žandarmerije.

Reč je o incidentu u kome su pripadnici Žandarmerije tukli Andreja Vučića, brata premijera Srbije i Predraga Malog,brata gradonačelnika Beograda, kao i dvojicu pripadnika "Kobri".

Nakon što je policija dostavila zatražena informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa tim događajem, predmet je prosleđen Višem tužilaštvu u Beogradu koje treba da proveri da li ima elemenata krivičnog dela iz njegove nadležnosti, rečeno je danas u tom tužilaštvu. Više tužilaštvo sprovodi krivično gonjenje za teža krivicna dela, za koja je mahom zaprećena kazna preko 10 godina zatvora ili dela sa elementima nasilja, nacionalne, verske i druge mržnje.

Nakon razmatranja spisa, tužilaštvo će doneti odluku da li će i protiv koga će pokrenuti krivični postupak (ko će biti osumnjičen) i za koje krivično delo. Komandant niškog odreda žandarmerije Senad Koštić juče je razrešen dužnosti, a protiv sedam pripadnika te jedinice podnete su krivične prijave. Krivične prijave podnete su zbog brutalnog prebijanja i prekomerne upotrebe sile prema Andreju Vučića i dvojici pripadnika Vojno bezbednosne agencije.

Brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja, i brata gradonačelnika Siniše Malog, Predraga i dva člana obezbeđenja, iako su se legitimisali, pretukli su ih 28. septembra, tokom Parade ponosa, pripadnici niškog odreda žandarmerije.
  • Marion

    12.10.2014 00:19
    U ovom slucaju sigurno ima elemenata mrznje, pa je vise javni tuzilastvo i te kako nadlezno.Komandant niske zandarmerije treba biti udaljen iz policije.
  • 11.10.2014 22:23
    Niška žandarmerija je 100% u pravu. Trebali su ih prebiti sve i onog sa audijem.
    Kada treba ići na Kosovo, onda su dobri, a sada?
    PUNA PODRŠKA NIŠKOJ ŽANDARMERIJI.
    A vojska izgleda služi da obezbeđuje porodicu vučić i da učestvuju u paradi za Putina.
  • Bezdan

    11.10.2014 20:45
    frka
    Ne zanima me ko je kome rod nego me zanima pravda i da se osude batinasi u uniformama koji od nas postenih primaju platu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.