Srbija daje za obnovu Gaze 50.000 dolara

Srpska delegacija, predvođena ambasadorom Draganom Bisenićem, učestvovala je na međunarodnoj donatorskoj konferenciji u Kairu za obnovu Gaze i tom prilikom obećala pomoć od 50.000 dolara za obnovu tokom 2015. godine.
Srpska delegacija, predvođena ambasadorom Draganom Bisenićem, učestvovala je na međunarodnoj donatorskoj konferenciji u Kairu za obnovu Gaze i tom prilikom obećala pomoć od 50.000 dolara za obnovu tokom 2015. godine.

Međunarodnu donatorsku konferenciju, koja je održana juče u Kairu, organizovali su Egipat i Norveška, a na njoj su učestvovali zvaničnici više od 70 zemalja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Učesnicima skupa su se, između ostalih, obratili generalni sekretar UN Ban Kimun, državni sekretar SAD Džon Keri, predsednik Palestine Mahmud Abas i predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi, istakavši potrebu za rekonstrukcijom porušenih delova Pojasa Gaze, gde procenjena šteta iznosi četiri milijarde dolara.

Kako se ističe u saopštenju, Srbija već godinama razvija različite projekte sa Državom Palestinom, među kojima je posebno značajno stipendiranje palestinskih visokoškolaca koji studiraju u Srbiji, što je još jedan vid pomoći koji palestinska strana veoma ceni.

  • 13.10.2014 21:27
    Ima se,moze se...
  • Mitar

    13.10.2014 18:46
    Sramotno malo za napaćenu i temeljno uništenu Gazu. To je cena jednog stana u NS. Domaća parazitsko-politička klasa više pojede i popije za jedan dan. Koliko smo kao društvo spremni da pomognemo drugima, treba i da očekujemo od drugih.
  • ns

    13.10.2014 18:36
    turizam
    Otisla delegacija sa sekretaricama i rodbinom malo u egipat. Pa vise kosta njihov put i devevnice i troskovi i hotel i .... nego donacija. Mogli su i odavde preko konzula da doniraju pare ali zinulo dupe za put a vreme fantasticno za kupanje. Doduse ovi sa sekretaricama nejdu na kupanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.