Vujović: I meni će plata biti manja za 10 odsto

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da će svim ministrima plata biti smanjena deset odsto i bez izuzetaka, ali i naveo da ne postoji zemlja u kojoj ministri imaju manju platu nego u Srbiji.
Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da će svim ministrima plata biti smanjena deset odsto i bez izuzetaka, ali i naveo da ne postoji zemlja u kojoj ministri imaju manju platu nego u Srbiji.

"Svi ministri, uključujući i mene će imati smanjenje plata od 10 odsto, nikakvih izuzetaka nema. Nigde u svetu nisu ministri relativno tako malo plaćeni kao ovde i mi ovo radimo iz osećaja dužnosti i obavaze prema svojoj zemlji, a ne zbog materijalne nagrade", izjavio je Vujović u parlamentu prilikom rasprave o rebalansu budžeta.

On je upitao poslanike da mu nađu bar jednu zemlju u svetu u kojoj je "plata zaštićenog nivoa i penzija samo četiri puta manja od plate ministra".

"Nađite jednu takvu u zemlju, priznaću javno da grešim. Zaštićena plata u tim zemljama je 1.500 dolara ili evra a ministiri imaju platu od 15.000-20.000 evra i više", rekao je ministar.

On je izjavio i da ne sme da se stekne utisak da ova vlada ne vodi računa o penzionerima, jer će po rebalansu budžeta izdvojiti 251 milijardu dinara transfera za Fond PIO.

"To jesu su stečena prava po Ustavu, ali se u našem penzionom sistmemu naplaćuju iz tekućih prihoda. Mi dakle, 251 milijardu dinara iz budžeta odvajamo da pokrijemo razliku između doprinosa koje ljudi plaćaju i stečenih obaveza", naveo je Vujović, odgovarajući na konstataciju poslanika Nove stranke Vladimira Pavićevića da odlukom o smanjenju penzija Vlada zadire u ustavna prava penzionera.

U Parlamentu se danas raspravlja o Predlogu zakona o rebalansu budžeta, kao i o pratećim zakonima.

  • cinik101

    28.10.2014 22:01
    I tata bi sine
    E pa gospodine ministre kada ti nama obezbedis zasticenu platu od 1.500 dolara, uzmi sebi onih 15-20.000 "pa i vise", neka ti je alal, a do tada - preplacen si "pa i vise".
  • cinik101

    28.10.2014 21:50
    Genijalno
    Pa lepo je premijer rek'o, najvise ce biti osteceni oni sa velikim platama i penzijama !!! Pa da, najbolje ce proci penzioneri sa penzijama ispod 25.000 din. I dalje ce uzivati u neokrnjenoj penziji.
  • dr svetlana

    28.10.2014 09:47
    valjda treba da se yna ko kosi a ko vodu nosi
    valjda treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi tj ne slažem se sa predčozima
    1.svim zaposlenim u zdravstvu plaćati 70.ooo dindži
    2.svim u obrazovanju, javnim preduzećima i po raznim firmama plaćati 40.000 dindzi
    jer u zdravstvu radi srednja školska sprema-sestre, visoka -doktori-a potom slede doktori sa specijalizacijom,pa doktori sa subspecijalizacijom , pa doktori sa magistrijumom pa i doktoratom nauka te ne treba svi istu platu jer niti znaju istu niti su odgvoorni isto !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.