Od 2015. revizija stranaka

Državna revizorska institucija će od 2015. godine početi da radi reviziju finansiranja političkih stranaka, najavio je predsednik DRI Radoslav Sretenović.

Državna revizorska institucija će od 2015. godine početi da radi reviziju finansiranja političkih stranaka, najavio je predsednik DRI Radoslav Sretenović.

On je rekao da je ta odluka doneta u skladu sa Strategijom Vlade Srbije za borbu protiv korupcije 2013 - 2018. godine.

Tim dokumentom je predviđeno da se izmeni Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, kako bi DRI mogla da obavlja reviziju političkih stranaka.

"Političke stranke su i u sadašnjem zakonu jedan od subjekta revizije, ali zbog kadrovskih kapaciteta DRI nije bila u mogućnosti da to obavi tokom prethodnih godina. Tokom 2015. započećemo reviziju političkih stranaka i to će raditi Sektor za reviziju Narodne banke Srbije", kazao je Sretenović i dodao da je raspisan i konkurs za nove državne revizore.

Na pitanje koje će se političke stranke naći u programu revizije, Sretenović je kazao da će Savet DRI tu odluku doneti krajem novembra, odnosno početkom decembra. Dodao je da je, po Nacrtu zakona o političkim aktivnostima, predviđeno da to za sada bude revizija samo političkih partija čiji su predstavnici u parlamentu.

  • Ratt

    21.11.2014 04:05
    Trka sa đavolom
    Većina političkih stranaka su legla kriminala i nelegalnih radnji, a radi ličnog bogaćenja predsednika i njegovih rođa.Lažiraš diplomu, postaneš predsenik, dobiješ imunitet i radiš ono što nije dozvoljeno zakonom.Izvlačiš pare za kredite koje nikad nećeš vratiti, praviš kuću bez dozvole u rečnom koritu(sava), sina zaposliš da bude gradonačelnik i sl.Revizor je politička ličnost koja pred narodom glumi nekakvu pravdu, jer do danas nisam čuo da je nekom od političara falila dlaka sa glave.Zašto revizori svakodnevno ne kontrolišu ponašanje modernih careva i kraljeva kao što svakodnevno nas jebu, kažnjavaju i zatvaraju.Neka zatvore i kazne neku političku stranku, zabrane im rad, to im je posao, a ne najava šta će raditi 2018.Ovako vrana vrani oči ne vadi, a kad se neko buni udri po njemu.I ovaj zakon o uzbunjivačima je čista farsa i igra sa EU.
  • sick_boy

    20.11.2014 23:47
    pričam ti priču
    za laku noć...
  • novosađanin

    20.11.2014 21:44
    Svi se vi sprdate sa ovim napaćenim narodom,kakva crna revizija političkih partija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.