Pritvor za krađu u robnim rezervama

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za četvoro osumnjičenih da su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara.
Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za četvoro osumnjičenih da su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara.

Pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati vođenje krivičnog postupka uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Sudija za prethodni postupak je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, pritvor odredio Jasmini Furundžić, Zorici Dragutinović, Vlastimiru Stankoviću i Miomiru Paunoviću.

Furundžićevoj se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, Dragutinovićevoj i Vlastimiru Stankoviću da su isto delo izvršili pomaganjem, a Paunoviću krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Furundžićeva je direktorka privrednog društva "Mili mlin" iz Velikog Gradišta, Dragutinovićeva je bivša načelnica Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove opštinske uprave opštine Veliko Gradište, Stanković je kontrolor u "Jugoinspektu" AD Beograd, a Paunović načelnik Odeljenja za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Sumnja se da je Furundžićeva od 2008. do 2013. godine prisvojila više od 10.000 tona merkantilne pšenice u vrednosti od preko 245 miliona dinara, koja joj je bila poverena na skladištenje. Pored toga, u krivičnoj prijavi se navodi da je neosnovano naplatila i više od 25 miliona dinara po osnovu pružanja usluge skladištenja za robu koju nije imala na zalihama, a da su joj u tome pomogli Dragutinovićeva i Stanković.

Paunoviću se krivičnom prijavom stavlja na teret da je neosnovano vršio plaćanje usluge skladištenja nakon utvrđivanja manjka što je, prema rečima Radisavljevića, podrazumevalo njegovu obavezu da obustavi dalja plaćanja i skladištenje robe u skladištu "Mili mlin".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.