"Autonomija Vojvodine je otvoreno pitanje"

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je pitanje autonomije Vojvodine "stalno otvoreno" i ocenio da to može da dovede do toga da to pitanje postane problem.
Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je pitanje autonomije Vojvodine "stalno otvoreno" i ocenio da to može da dovede do toga da to pitanje postane problem.

"A ako Vojvodina postane problem, onda to nije dobro ni za Vojvodinu, ni za Srbiju", rekao je Kostreš za Dnevnik.

Prema njegovim rečima, od jogurt revolucije 1988. godine, kada je Miloševićev režim oduzeo Vojvodini široku autonomiju, preko vlasti DOS-a, vlade Vojislava Koštunice, vlade Borisa Tadića i aktuelne vlade, nije dobijen jasan odgovor na pitanje da li Vojvodina treba da bude autonomna i koji nivo autonomije treba da ima.

"Kada se dogovorimo oko tog ključnog pitanja, onda možemo da idemo dalje", ocenio je Kostreš.

Dodao je da ohrabruje najava predsednika Vlade Aleksandra Vučića da će u maju mesecu biti razgovora o donošenju zakona o finansiranju Vojvodine.

"Ali, dok se jasno i precizno ne dogovorimo kakva je vojvodjanska autonomija, koje nadležnosti ona treba da ima, i to u novom Ustavu Srbije - a mi u LSV zalažemo se za zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode imovinu garantovane Ustavom - mislim da će i zakoni o finansiranju i zakoni o nadležnostima koje će eventualno donositi Skupština Srbije, biti privremeni", rekao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, suština problema je u tome što svaka sledeća skupštinska većina može da promeni i jedan i drugi zakon, što znači da je pitanje vojvodjanske autonomije stalno otvoreno, "dok tako ne postane problem".

  • ds222

    19.04.2015 20:50
    1987pa desetak godina
    Kako to da se onda NAJBOLJE zivelo u Vojvoidini a placalo i to samo Vojvodina za ZEMLJOTRES U CRNOJ GORI .Znate zasto nije bilo vas dodjosa i "onih sto zakrpljenim gacama" privatizuju i rasture preduzeca !
    Da ako hocete da znate doslo je 150.000 novih odasvud sagradilo Kucice od 200-600 kvadrata a NIKOM pa ni crkvi TAMJAN nisu platili nista .
    Sve sto danas postoji u Novom sadu smo izgradili mi koji smo bili ovde sta ste DOGRADILI VI -BEHATON -AUTOBUSKO -to li i sta jos ???????
    Prestanite da se dovikujete koristite TELEFON .
  • Radomir

    19.04.2015 18:31
    Od autonomije Vojvodine problem pravi LSV jer vec godinama na tom pitanju pokusava da pobere politicke poene.
  • 19.04.2015 15:55
    ligas
    Nije što varate gradjane Vojvodine nego besramno i otvoreno varate i članove vlastite partije. Ne zaboravite obični mali članovi su pravi vojvodjani i autonomaši a vi tzv, funkcioneri ste besramni prevaranti i kvislinzi. Stičemo utisak da vam je jedini zadatak beskonačno odugovlačenje vojvodjanskog pitanja, održavanje sinekura koje vam poklanjaju beogradjani i ljigavo uvlačenje svakom vodjstvu ove propale države. Ligaši su bez uvrede za sve ostale gradjane jako moralni i principijelni idealisti ali takvi kao vi g. kostrešu, čanak, kolar, bogaroški, radaković, kravić i mnogi ogadili su vojvodjanima i vas i nas. Prodali ste ideju i stranku a ovi izbori će verovatno staviti tačku na našu polit. misiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina