Mirović: Incidenti u Inđiji da se ne ponove

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović očekuje da će predstojeća kampanja za pokrajinske i lokalne izbore biti mirna i bez incidenata i dodaje da SNS "ni na koji način neće doprineti bilo kom incidentu".
Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović očekuje da će predstojeća kampanja za pokrajinske i lokalne izbore biti mirna i bez incidenata i dodaje da SNS "ni na koji način neće doprineti bilo kom incidentu".

On smatra da incident u Inđiji, za koji kaže da je "iznuđen od strane političke konkurencije" jeste nešto što ne treba da se ponavlja.

"Onaj ko gubi ima pravo da se ljuti, ali niko nema pravo da izneveri narodnu volju i da izbegava proveru kod naroda. Taj inđijski slučaj, makar ako nas pitate, i ako želite naš stav, ne bi trebao nigde da se ponovi. To jasno i nedvosmisleno izbegavanje da se volja odbornika i volja naroda jednostavno preslika u jednoj lokalnoj samoupravi", smatra Mirović.

On je precizirao da su odbornici u Inđiji bili izloženi "ogromnim pritiscima da povuku svoju volju koju su pretočili u potpis i izraženu nameru da podrže jednog kandidata".

"Mogu u ime Srpske napredne stranke da kažem da će naredni lokalni, posebno pokrajinski izbori biti mirni, civilizovani i organizovani po svim demokratskim principima. Mi smo odgovorna, državotvorna stranka i ne želimo da nasedamo na provokacije te vrste", rekao je Mirović nakon izborne Skupštine SNS u Subotici.

Inače, dosadašnji poverenik Srpske napredne stranke u Subotici Bogdan Laban jednoglasno je izabran za predsednika Gradskog odbora ove stranke.

  • Milos

    20.04.2015 05:24
    Mirovicu, ne blamiraj se vise. Izvisio si za mesto ministra, obecali su ti da ces biti pokrajinski premijer pa nista. Ovo sto Vucic radi ne mozes odbraniti ... SNS batinasi prave nered svuda po Srbiji i na silu otimaju vlast ... kupi prnje i vracaj se u SRS dok mozes.
  • Vojvođanka

    19.04.2015 18:58
    Miroviću, ako stvarno ne želite incidente, onda se lepo spustite u "bazu" i proverite šta se sve dešava u vašim "prekomponovanim" opštinama! U izbornoj kampanji će biti svega i svačega, čak i skrnavljenja grobova, npr. u Temerinu sigurno, gde niču razni nacionalistički tekstovi na nadgrobnim spomenicima, a od vlasti niko ne reaguje, da li čekate pogodan trenutak pa da dođe do "opravdanog revolta" i da se razbiju spomenici?
  • Goran

    19.04.2015 18:43
    Sigurno da SNS-u kao najjacoj stranci nije u interesu nasilje kao vid politicke borbe. Demokrate iz ocajanja pribegavaju svim sredstvima, pa i nasilju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina