Smenjuju Pastorovu desnu ruku Ildiko Lovaš

Na današnjoj sednici Mađarskog nacionalnog saveta treba da bude potvrđena smena članice proširenog rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara Ildiko Lovaš koja je u petak smenjena sa svih funkcija.
Na današnjoj sednici Mađarskog nacionalnog saveta treba da bude potvrđena smena članice proširenog rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara Ildiko Lovaš koja je u petak smenjena sa svih funkcija.

Kako prenose mediji na mađarskom jeziku, ona je smenjena "jer se njeno ime povezuje sa mnogim kontroverznim kulturnim, obrazovnim i medijskim odlukama koje su u proteklom periodu donete unutar Nacionalnog saveta Mađara". Kao jedan od problema spominje se i smena bivšeg direktora Drame na mađarskom jeziku subotičkog Narodnog pozorišta Atile Andrašija.

Svemu je prethodila i prošlonedeljna izjava bivšeg predsednika Nacionalnog saveta Mađara Tamaša Korheca koji je rekao da je postao persona non grata u očima Saveza vojvođanskih Mađara i Nacionalnog saveta Mađara. Prema njegovim rečima, Jene Hajnal jeste zvanični predsednik Nacionalnog saveta, ali je neformalna predsednica Ildiko Lovaš, koja ima bezrezervnu podršku lidera SVM Ištvana Pastora.

Ildiko Lovaš od septembra 2010. radi kao savetnik Mađarskog nacionalnog saveta zadužena za kulturu. Kao pisac je za svoj dosadašnji rad dobila nagrade Sirmai, Bodrogvari, Siveri i Bezeređ.

  • Pista

    21.04.2015 18:20
    VIse od desne ruke
    Ildiko je i vise od desne ruke. Ona mu je najbliskija saradnica, neka vrsta vladarke iz senke, eliminisala je svu konkurenciju iz SVM, pokusala je da preuzme Madjarski nacionalni savet. Pitanje ko je ona, moze da postavi samo neko ko ne zna prilike u SVM. Podnela je ostavku, verovatno da bi u subotu bila imenovana za potpredsednicu SVM.
  • neko iz mase

    21.04.2015 08:22
    @Cuca
    a sta mu je marta takač

    Pa leva ruka! :D
  • maca

    20.04.2015 13:52
    verovatno ildiko nije toliko vazna kao marta takac pa se pastor ne oglasava da je ildiko direktor javnog preduzeca borio bi se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina