Sombor: U petak takmičenje za prvu vojvođansku harmoniku

Festival narodne, komponovane, umetničke muzike "Prva harmonika Vojvodine" biće održan u petak 28. avgusta u Somboru.
Festival narodne, komponovane, umetničke muzike "Prva harmonika Vojvodine" biće održan u petak 28. avgusta u Somboru.

Ovogodišnji festival je kvalifikacioni za svetsku olimpijadu harmonike "Accordion Olympics 2016" u Sloveniji.

Izvođači na hromatskoj harmonici podeljeni su u više kategorija: bebi - deca do 10 godina, pioniri - do navršenih 12 godina, mladi juniori - do navršenih 15 godina, juniori - do navršenih 18 godina i seniori - preko 18 godina.

Prve tri kategorije takmičara za najbolju vojvođansku harmoniku pripremaju program, koji se sastoji od pesme i kola iz muzičke tradicije Srba u Vojvodini, narodno ili komponovano kolo iz Srbije i kompoziciju iz opusa klasične muzike inspirisanu narodnim melodijama.

Dve najiskusnije kategorije, juniori i seniori, na festivalu će svirati "rubato" pesmu i pesmu "u tempu", kolo iz muzičke tradicije Srba u Vojvodini, narodno ili komponovano kolo iz Srbije i program po izboru.

U revijalnom programu, koji je zakazan za 20 sati, nastupice Miša Mijatović, Jelena Bročić, Dušan Svilar i Martin Težak iz Slovenije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina