Kanjiža: Džez festival otkazan jer "nije od interesa"

Nakon 20 godina, džez festival u Kanjiži neće biti održan ove godine zbog finansijskih problema.
Nakon 20 godina, džez festival u Kanjiži neće biti održan ove godine zbog finansijskih problema.

"Nakon 20 godina rada i čini nam se značajnog traga koji je festival ostavio na našoj džez sceni, došao je trenutak da predahnemo i napravimo malu pauzu. Na žalost i ne našom voljom. U ovom trenutku, kada su mnogi očekivali da se predstojećeg vikenda festival održi, bilo bi izlišno da govorimo o nezahvalnoj finansijskoj situaciji i okolnostima u kojima se nalaze organizatori nekomercijalnih kulturnih događaja. Naročito organizatori džez festivala, pa još više onih kojima u fokusu interesovanja nije mejnstrim, već isključivo tekovine savremene imporvizacije i avangardni pokreti unutar džeza. Ipak, ne možemo, a da vam ne prenesemo gorak utisak koji ostaje u ustima, nakon pročitanog zvaničnog pisma našeg Ministarstva kulture i informisanja koje tvrdi da, citiram, festival nije od interesa za Republiku Srbiju", navodi se u saopštenju umetničkog direktora Dejana Vujinovića i festivalskog tima.

  • 10.09.2015 17:27
    :-(

    ("Sve je više varvara, a sve manje Rimljana .“)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina