Kikinda: Preti hapšenje vlasniku RTV VK?

Radiotelevizija VK iz Kikinde danas je u otvorenom pismu apelovala na međunarodne organizacije i medijska udruženja da pruže podršku redakciji ove medijske kuće i njenom osnivaču Zoranu Mileševiću.
Radiotelevizija VK iz Kikinde danas je u otvorenom pismu apelovala na međunarodne organizacije i medijska udruženja da pruže podršku redakciji ove medijske kuće i njenom osnivaču Zoranu Mileševiću.

Razlog je, kako navode, "hajka protiv slobode javne reči i kritičkog promišljanja koja je dostigla vrhunac".

U pismu se tvrdi da inspekcije ovoj kući već dve godine neprestano kontrolišu poslovanje, a da je pritisak na vrhuncu jer je na sastanku Okružnog odbora Srpske napredne stranke iznet predlog da se "Milešević uhapsi kako bi rejting SNS u Kikindi bio veći".

"Javno upozoravamo da bi takav razvoj situacije Srbiju odveo par vekova unazad. Nema razvoja nijedne države, ni njenih demokratskih institucija, bez slobodnih medija i slobode govora. Oni koji su na vlasti moraju da se naviknu da mediji ne postoje da bi udvorički prenosili njihova saopštenja, već javnosti ukazivali i na dobre i na loše poteze, kako bi radili što više u interesu stanovnika čijim sredstvima raspolažu u kasi lokalne samouprave. VK je kuća koja nikada nije emitovala kič i šund, niti auditorijumu nudila lake note za uveseljavanje, nego je nastojala da emituje što više sadržaja koji su rezultat istraživačkog novinarstva, za šta su zaposleni mnogo puta nagrađivani u zemlji i inostranstvu. U našoj kući uvek će biti raznih Mileševića, koji će pisati komentare i kritički analizirati poteze svih nivoa vlasti, bez obzira iz kog stranačkog dresa poticali, jer je to jedna od osnovnih funkcija medija", ukazuje se u pismu.

Otvoreno pismo adresirano je na Delegaciju Evropske unije u Beogradu, Misiju OEBS u Srbiji, Kancelariju Saveta Evrope, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Asocijaciju nezaisnih alektronskih medija (ANEM) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).

  • JOVO

    17.09.2015 21:11
    VEĆEG LOPOVA I PROBISVETA KIKINDA NIJE IMALA
    koja televizija to je samo paravan za mućke i mažnjavanje love od pokrajinskog fonda za vreme mu kuma borisa tadića nek kaže kolko je ljudi ojadio i osto dužan za jzgradnju hladnjače koja će da proradi kad vrbe daju rod jabuka,pljuvanja po mnogim ljudima preko svoje tv koja mu služi za reklamu i ličnu promociju o njegovoj ugroženosti
    kao sposobnom privredniku sve privatne lokalne tv propadoše a on milione evra skloni u london
  • Kikinda

    12.09.2015 09:51
    Podrška Zoranu Mileševiću i RTV VK!
  • LAKI

    11.09.2015 20:40
    I TREBA I TO STO PRE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina