Ugroženi jeleni zbog žice na granici

Zamenik direktora Vojvodinašuma Branislav Stankov izjavio je da je opasno ugrožena divljač, pošto je Madjarska podigla bodljikavu žicu kroz lovište "Kozara" u prirodnom rezrervatu Gornje Podunavlje.

Zamenik direktora Vojvodinašuma Branislav Stankov izjavio je da je opasno ugrožena divljač, pošto je Madjarska podigla bodljikavu žicu kroz lovište "Kozara" u prirodnom rezrervatu Gornje Podunavlje.

"Jedan od najvećih problema je sezonska migracija, posebno, jelenske divljači koja je i najbrojnija u tim šumama i koja je navikla da se bez bilo kakvih prepreka kreće šumom, pa postoji velika opasnost da će doći do brojnog povredjivanja divljači koja ne zna da ne sme da preskače bodljikavu žicu", izjavio je Stankov. On je posebno skrenuo požnju na činjenicu da je reč o vrsti žice koja je vrlo oštra i da će to dodatno ugroziti životinje.

Najavio je da će Vojvodunašume, u ponedeljak, uputiti dopis Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivedu i Upravi za šume Ministarstva poljoprivrede Srbije i zatražiti instrukcije kako da postupa u novonastaloj situaciji. Kako kaže, očekuje od Pokrajinskog sekretarijata i Uprave za šume brzu reakciju, s obzirom da su u pitanju međudržavni odnosi.

Prirodni rezervat Gornje Podunavlje prostire se na teritoriji Srbije, Madjarske i Hrvatske i do sada na toj jedinstvenoj prirodnoj celini nisu postavljane žičane ograde, niti je bilo bilo kakve druge prepreke i barikade.

  • jana

    18.09.2015 16:56
    sta kaze gospodja iz svm
  • 18.09.2015 11:00
    pitajte premijera
    On je lako zavrsio problem oko izlova Africke grlice.
    Njega to ne interesuje, bitno je da pare ostanu u zemlji :)
  • cicirici

    18.09.2015 08:51
    ...
    Naravno, zbog ljudskog nemara i sebicluka, zivotinje ispastaju.. Nista novo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina