Kanjiža: Krojačka radionica Pužić ponovo radi

Krojačka radionica "Pužić" pri Udruženju defektologa severne Vojvodine ponovo je počela sa radom.  
Krojačka radionica "Pužić" pri Udruženju defektologa severne Vojvodine ponovo je počela sa radom.

 

Projekat u saradnji sa Centrom za socijalni rad Kanjiže finansira Nacionalna služba za zapošljavanje. Posao u radionici dobila su tri radnika sa invaliditetom.

Oni će u radionici izraživati krpe, prekrivače i stolnjake, a stanovnici Kanjiže će moći da u "Pužić" na besplatnu popravku donesu svoju odeću i da, ukoliko to žele, ostave donaciju koja će pomoći produženje rada ovog projekta.

Timea Barat Kljajić, direktorka Centra za socijalni rad, za Radio 021 ističe da je zapošljavanje i osposobljavanje osoba sa invaliditetom i drugih marginalizovanih grupa, dugoročni plan te ustanove, kao i da se to pokazalo kao znatno bolja praksa od uobičajenog davanja novčane socijalne pomoći.

Krojačka radionica "Pužić" prvi put je otvorena pre sedam godina, a ovog puta je obezbeđen novac za tromesečni rad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina