U Vojvodini nema opasnosti od poplava nakon velikih padavina

Najnovije padavine na našem području neće prouzrokovati značajniji porast vodostaja na vojvođanskim rekama.

Najnovije padavine na našem području neće prouzrokovati značajniji porast vodostaja na vojvođanskim rekama, saopštili su iz JVP "Vode Vojvodine".

Reka Sava, koja je u gornjem toku primila veće količine padavina, danas je u manjem porastu. Prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda kažu da se na Savi očekuje manje opadanje u naredna dva dana, a potom manji porast vodostaja.

Jutros je na Savi kod Sremske Mitrovice izmereno 406 cm, a mere redovne odbrane od poplava uvode se kada vodostaj dostigne 650 cm. Vanredna odbrana uvodi se kada vodostaj Save kod Mitrovice premaši 750 cm.

Vodostaj Dunava je u blagom porastu i zadržaće takvu tendenciju u naredna dva dana, dok nivo vode na Tisi stagnira.

Stručne službe JVP "Vode Vojvodine", nadležne za odbranu od spoljnih i unutrašnjih voda, prate stanje na terenu i spremne su da reaguju ukoliko bude potrebe.

  • EvoOvako

    19.10.2015 13:14
    ....
    NEma, nema.... A to što se Čelarevčani mole Bogu kada god Dubav nailazi - to nema veze sa vremenskim uslovima. Ili to što POLA NS-a pliva kada su jače kiše ni to nema veze... Dovoljno je da se tri žabe popi.aju i Industrijska pliva....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina