Srbobran: Otvorena staza zdravlja u Beljanskoj bari

U parku prirode Beljanska bara, kod ušća u veliki kanal u Turiji, otvorena je staza zdravlja dužine preko četiri kilometra.
U parku prirode Beljanska bara, kod ušća u veliki kanal u Turiji, otvorena je staza zdravlja dužine preko četiri kilometra.

Izgradnjom ove staze će se povećati privlačnost i broj posetioca, kažu iz Opštine.

- Ovo nije samo šansa za Turiju već za celu opštinu Srbobran. Drago mi je da smo otvorili stazu zdravlja u Parku prirode Beljanska bara. Prvo što je davnašnja želja Turinaca da se ovaj prostor zaštiti. Beljanska bara je neprocenjivo blago ili dijamant koji do sada nije bio otkriven - kaže zamenik predsednika Skupštine opštine Aleksandara Jojkić.

Beljansku baru je lokalna samouprava Srbobran pre dve godine proglasila Parkom prirode.

Park zauzima površinu od preko 173 hektara, a duga je 39 kilometara. Stanište je brojnih životinjskih vrsta, autohtonih insekata, kao i stanište za 136 vrsta ptica.

  • Deks

    20.10.2015 10:12
    Pešačke i biciklističke staze trebalo bi napraviti između svakog mesta u Vojvodini, to bi višestruko doprinelo razvoju turizma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina