Sombor: "Mala noćna muzika" za najmlađe u bolnici

Muzičko društvo "Musica Viva" svakog ponedeljka priređuje muzičke radionice i pričanje bajki u SOŠO "Vuk Karadžić" i na dečijem odeljenju Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović".

 

Muzičko društvo "Musica Viva" svakog ponedeljka priređuje muzičke radionice i pričanje bajki u SOŠO "Vuk Karadžić" i na dečijem odeljenju Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović".

"Mala moćna muzika" naziv je radionica koje u somborskoj bolnici priređuje društvo "Musica Viva", u nameri da ulepša vreme koje deca moraju da provedu u bolničkoj sobi.

Program je počeo u julu i traje do kraja novembra. Muzičke radionice vodi Marita Topić, a "teta pričalica" je Snežana Grozdanović. U radionicama učestvuju i članice Muzičkog društva "Musica Viva". Stručni saradnik je tiflolog Marko Marinović.

- U bolnici je svaki put drugačiji susret sa decom i roditeljima jer, na sreću, deca na lečenju ne ostaju dugo. Malim i nešto većim slušaocima i učesnicima je prilagođen program žive muzike i žive reči, a neretko se i sami uključuju svojim idejama, te aktivno učestvuju u stvaranju lepše atmosfere, što ima i terapijski uticaj - objasnila je Marita Topić.

Projekat u celini uživa podršku Švajcarske kancelarije za saradnju iz Beograda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina