Usvojen predlog rebalansa pokrajinskog budžeta, sve ide u kapitalne investicije

Vlada Vojvodine usvojila je Predlog o rebalansu pokrajinskog budžeta za ovu godinu, čiji je ukupan iznos 66,1 milijardi dinara.
Predlogom rebalansa, aktuelni pokrajinski budžet povećan je za skoro 2,5 milijardi dinara, odnosno za 3,9 odsto, saopšteno je sa sednice. 
 
Praktično celokupan iznos povećanja budžeta biće usmeren u kapitalna ulaganja i to u svim delovima Pokrajine. Reč je, pre svega, o ulaganjima u oblasti saobraćajne infrastrukture, za šta će biti izdvojeno oko 618 miliona dinara. Uz to, 423 miliona dinara biće usmereno u investicije u oblasti zdravstva i socijalne zaštite. Od toga, 213 miliona je namenjeno za rekonstrukciju i obnovu zdravstvenih objekata, a 210 miliona za nabavku nove opreme. 
 
Dodatna sredstva biće izdvojena i za ulaganja u oblasti obrazovanja, pa će u obnovu objekata predškolskih ustanova i osnovnih i srednjih škola biti usmereno oko 320 miliona dinara, a još 50 miliona biće izdvojeno za adaptaciju njihovih sportskih igrališta. 
 
Predlog rebalansa pokrajinskog budžeta koji je usvojila vlada i koji će biti upućen Skupštini Vojvodine na usvajanje, predviđa i da se za kapitalne investicije u oblasti vodoprivrede i zaštite životne sredine, dodatno usmeri 252 miliona dinara. 
 
Najzad, Predlog rebalansa omogućava i da se za već započetu gradnju Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu usmeri 110 miliona, da 112 miliona bude izdvojeno za nastavak rekonstrukcije Narodnog pozorišta u Subotici i da se sa 87 miliona dinara podrži projekat "Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2021", navedeno je u saopštenju.
  • nss

    08.06.2017 19:14
    nss
    a da narodu prvo vratite plate i penzije koje ste im oteli kad vec imate visak para
  • Kiki

    08.06.2017 14:49
    naravno .... kapitalne investicije. Iz njih se najlakse uzima reket. Naucili su to od Dragoslava Petrovica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina