Subotica: Bogat program proslave Dana grada

Povodom proslave 1. septembra, Dana grada, u Subotici je pripremljen bogat kulturno-zabavni program od 29. avgusta do 2. septembra.

Centralna proslava predviđena je za 1. i 2. septembar, kada će se održati svečana sednica Skupštine grada i nastupi Subotičkog simfonijskog orkestra, grupe "Budapešt bar" iz Mađarske i "Tropiko" benda. Proslavu Dana grada, po prvi put, organizuje Turistička organizacija Subotice, a planirani budžet iznosi 3 miliona dinara, koliko je iznosio i prošle godine, prenosi TV Subotica.

Na svečanoj sednici Skupštine grada biće dodeljena priznanja "Počasni građanin" i "Pro Urbe", a 2. septembra, gradonačelnik Bogdan Laban posetiće subotičko porodilište i svim bebama koje su rođene na Dan grada, odnosno njihovim majkama, uručiti prigodne poklone. U okviru proslave, biće priređeni brojni muzički i kulturni programi na dve bine u centru grada.

Planiran je i sportski program - subotički polumaraton za decu i odrasle, koji se ove godine prvi put organizuje, kao i Memorijalni fudbalski turnir "Stevan Ćele Vilotić".

Obeležavanje Dana grada pratiće raznovrsna gastronomska ponuda i proizvodi starih zanata i rukotvorina. Po prvi put, na Korzou ispred Doma vojske, biće priređena manifestacija "Noć subotičkih pijaca", koja će se održati 31. avgusta od 17 do 23 časa. Tom prilikom, predstaviće se subotički proizvođači, a osim toga, učešće će uzeti i Asocijacija karving mastera Srbije koja će predstaviti umetnost rezbarenja voća i povrća.

  • Zivan

    25.08.2017 16:19
    Vreme je da i Subotica malo živne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina