Bivši učenik napao nastavnika u Bačkoj Palanci

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je da je bivši učenik Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci M.B. nasrnuo danas na nastavnika praktične nastave S.Z.
Bivši učenik napao nastavnika u Bačkoj Palanci
Foto: 021.rs
Nastavnik je zbog preloma nosa zadržan na neurohirurgiji Urgentnog centra u Novom Sadu. 
 
Kako je saopšteno, "u poslepodnevnoj smeni, na prvi čas kod nastavnika praktične nastave S.Z, zajedno sa svim učenicima iz odeljenja, ušao je i bivši učenik te škole, M.B, a sadašnji učenik SSŠ 'Dr Radivoj Uvalić' u Bačkoj Palanci".
M. B. je počeo da provocira nastavnika koji ga je zamolio da napusti učionicu, jer nije više učenik škole. Po izlasku iz učionice, M.B. je fizički nasrnuo na nastavnika, navela je USPRS.
"Iako su promenjeni zakoni, doneti protokoli i uputstva, očigledno je da to nije dovoljno i da nismo ništa naučili iz dogođaja u Trsteniku, Ribnikaru, Malom Orašju i Duboni. Nismo shvatili da se nasilje koje gledamo svakog dana na televiziji, koje čujemo pri svakom zasedanju Skupštine, na izborima, prenosi na celokupno društvo. Očigledno je da to javno nasilje mnogima na političkoj sceni odgovara i da ne žele da ga eliminišu iz svakodnevnog života", navela je USPRS.
 
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije upitala je u saopštenju šta je sa izmenama Krivičnog zakonika po pitanju odredbi koje se tiču zaposlenih u prosveti, a koji se navodno usaglašava sa Evropskom komisijom, kao i da li prosvetni radnici do promene Zakonika treba da idu u školu u pancirima. 
  • Petat

    10.05.2024 07:20
    Ja sa prosvetar i molim da me ne zovete intelektualcem. Placen sam kao magacioner i tako se i osecam. Kamijondzije nek vam se bore za bolju zemlju, njih debelo placate, to je vasa elita.
  • Milan

    09.05.2024 09:34
    Kako je ušao u školu? Gde je obezbeđenje? šbb da je nastavnik uzvratio recipročno....?
  • 313z

    09.05.2024 07:55
    Sve po starom
    Sistem i dalje kezeće, ali se niko ne uzbuđuje zbog toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina