Pančevo: Protiv sive ekonomije i elementarnih nepogoda

U južnom Banatu slede nove akcije na suzbijanju sive ekonomije, naročito kada je reč o neprijavljenim radnicima, najavljuje načelnik Južnobanatskog okruga Zoran Tasić, pošto je prethodna akcija već dala rezultate.
U južnom Banatu slede nove akcije na suzbijanju sive ekonomije, naročito kada je reč o neprijavljenim radnicima, najavljuje načelnik Južnobanatskog okruga Zoran Tasić, pošto je prethodna akcija već dala rezultate.

To će biti jedna od tema sastanaka koji se planiraju u Južnobantskom okrugu, a načelnik će sakupiti i sve nadležne radi unapređenja komunikacije tokom elementarnih nepogoda. Na narednom sastanku Saveta okruga, koji će biti održan 16. oktobra, načelnik Zoran Tasić razgovaraće sa predsednicima opština iz južnog Banata, gradonačelnikom Pančeva, predstavnicima MUP-a, Sektora za vanredne situacije i Centra za obaveštavanje o unapređenju sistema uzbunjivanja i komunikacije u slučaju novih elementarnih nepogoda. Trebalo bi sprečiti eventualne propuste u komunikaciji, kao što se dešavalo u pojedinim mestima u Srbiji tokom poslednjih poplava.

- Sistemi za uzbunjivanje će biti zamenjeni na celoj teritoriji južnog Banata, biće postavljene antene i repetitori za komunikaciju, tako da će, pored telefonskih linija, funkcionisati i radio-veza - rekao je Tasić. Nakon sastanka o funkcionisanju tokom elementarnih nepogoda 24. oktobra, Tasić najavljuje da će se sastati i sa rukovodiocima sudova, tužilaštava, BIE, Policijske uprave, Carine, Zatvora i Poreske uprave. Tada će biti reči o bezbednosnoj situaciji u južnom Banatu, ali i o nastavku akcije na suzbijanju sive ekonomije. U prethodnih nekoliko meseci, u Pančevu i okolini, inspekcije Okruga i drugi državni organi sprečili su šverc garderobe, kontrolisali kockarnice i građevinske firme.

Tasić kaže da se rezultati akcija vide u povećanom broju zaposlenih. - To jednostavno možete utvrditi. Inspektori rade, preduzimaju mere, prati se postotak povećanja zaposlenosti u NSZ-u. Imam podatke za oktobar da je na teritoriji južnog Banata povećan broj zaposlenih za skoro dva procenata. To nije rezultat privredne aktivnosti, već rada inspekcijskih službi. Svojim radom naterali su poslodavce da prijave radnike koji su radili 'na crno'. Tako se došlo do povećanja broja zaposlenih - ocenio je Tasić. Predmet kontrole biće naročito građevinarstvo, gde, kaže Tasić, najviše ljudi radi "na crno".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina