Žitište: Žene sa sela prošle informatičku obuku

Sertifikati ženama koje su učestvovale u projektu informatičke obuke za žene sa sela dodeljeni su danas u Gradskoj upravi.
Sertifikati ženama koje su učestvovale u projektu informatičke obuke za žene sa sela dodeljeni su danas u Gradskoj upravi.

Ovaj projekat finansirali su Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova i Grad Pančevo, a cilj je bio da žene kroz informatičku obuku dobiju priliku da upotpune znanje potrebno za bolji nastup na tržištu.

Zorica Aleksić iz Udruženja "Dolovke" jedna je od 48 žena koje su prošle kroz osnovnu informatičku obuku tokom tri vikenda u novembru. Ona kaže da će joj ova obuka i sertifikat koji je dobila mnogo značiti.

"Ono što smo naučile mnogo nam znači. Postale smo mali virtuozi. Nije to ništa posebno u odnosu na one koji mnogo znaju, ali nama početnicima mnogo znači", rekla je Zorica Aleksić. Kroz osnovnu informatičku obuku o trošku Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova i Grada Pačeva prošlo je 48 žena.

Cilj ovog projekta je bio da se žene sa sela kompjuterski opismene, kazala je šef Odeljenja za razvoj sela u Gradskoj upravi Dragana Popović.

"Benefit koji su žene imale je taj što su stekle informatičku pismenost, bolju komunikaciju, koja znači i prozor u svet. One koje su nezaposlene imaće jednu kvalifikaciju više. Bile su obuhvaćene i žene iz udruženja, a to će značiti mnogo u njihovom daljem radu. Znamo da se udruženja finansiraju putem konkursa. Treba pisati projekte. Za to im treba računar. Ono što je naročito značajno je sticanje samopouzdanja. Na ovaj način smo ih izvukli iz malih sredina i odškrinuli im vrata u svet", rekla je Dragana Popović.

Prema njenim rečima, prilika za nove projekte i obuke biće u narednoj godini, o čemu će učesnici biti blagovremeno obavešteni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina