Vršac: Poseta osnovnoj školi i gimnaziji

Radni sastanak s direktorima Osnovne škole "Mladost" i Gimnazije "Borislav Petrov Braca" u Vršcu danas je održan sa ciljem da se prikupe informacije od direktora ovih prosvetnih institucija o bezbednosti učenika za vreme održavanja štrajka prosvetnih radnika.
Radni sastanak s direktorima Osnovne škole "Mladost" i Gimnazije "Borislav Petrov Braca" u Vršcu danas je održan sa ciljem da se prikupe informacije od direktora ovih prosvetnih institucija o bezbednosti učenika za vreme održavanja štrajka prosvetnih radnika.

U prostorijama Gimnazije, pored predstavnika resornog pokrajinskog sekretarijata, bili su prisutni i Tatjana Jašin Mojse, direktorica OŠ "Mladost", predsednik Školskog odbora Danilo Majstorović, direktorica Gimnazije Tamara Pešić, predsednik Školskog odbora Gimnazije Goran Nikolić, kao i predstavnici sindikata prosvetnih radnika, te predstavnici pedagoške i psihološke službe iz dve pomenute škole.

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Aleksandar Jovanović istakao je da je Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice prioritet briga i položaj učenika u ovim specifičnim uslovima održavanja nastave.

Njegova pitanja su se odnosila prvenstveno na organizaciju slobodnog vremena, kada učenici nisu na nastavi i pod kojim uslovima su zbrinuti, pogotovo učenici koji putuju.

Tatjana Jašin Mojse, direktorica Osnovne škole "Mladost" obavestila je zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje o stanju u školi, gde i kako je organizovan produženi boravak za učenike, budući da su časovi skraćeni na 30 minuta. Učenicima je na raspolaganju i školska biblioteka sa svim dodatnim sadržajima, naravno pod budnim okom dežurnih nastavnika. O vanrednoj situaciji u školi za vreme štrajka prosvetnih radnika, obavešteni su školski odbor i roditelji.

U Gimnaziji "Borislav Petrović Braca" situacija je drugačija, jer u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi nastava traje 30 minuta, ali zbog pojedinih profesora koji ipak drže redovnu nastavu u trajanju od 45 minuta, nastava u smenama se ne završava ranije. U Gimnaziji je takođe organizovano dežurstvo profesora, međutim, sugestija predstavnika Pokrajinskog sekretarijata bila je da ovo dežurstvo treba pojačati. Naime, prema viđenju Aleksandra Jovanovića i Ljubice Srđanov, nije dovoljno redovno dežurstvo profesora kao u vreme kada se nastava održava u uobičajenim okolnostima.

Direktorica Gimnazije i predsednik Školskog odbora složili su se s predlogom, te će odsad biti pojačano dežurstvo u ovoj ustanovi. Đaci putnici ove srednje škole, kao i ranije, koriste prevoz po ustaljenom redu vožnje.

Aleksandar Jovanović i Ljubica Srđanov još jednom su istakli da će se saradnja s prosvetnim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine nastaviti, te da će pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i ubuduće, u okviru svojih nadležnosti, pratiti situaciju u školama za vreme štrajka.

  • Evrsac.rs

    12.12.2014 22:23
    PItanje za gospodina Jovanovića
    Zašto se, kada dolazite, ne javite i "domaćim" medijima? Možda bi i mi imali po neko pitanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina