Pančevo: Paketići za penzionere sa najnižim primanjima

Mesni odbor Udruženja svih penzionera Pančeva "Gornji grad" i Crveni krst Pančevo danas su uz zakusku i druženje, dodelili novogodišnje paketiće za 12 penzionerima s najmanjim primanjima.
Mesni odbor Udruženja svih penzionera Pančeva "Gornji grad" i Crveni krst Pančevo danas su uz zakusku i druženje, dodelili novogodišnje paketiće za 12 penzionerima s najmanjim primanjima.

Sekretarka Udruženja penzionera "Gornji grad" Mirjana Mraović kaže da se nada da će sledeće godine uspeti da podele više paketića.

"U Gornjem gradu ima evidentirano oko 180 penzionera, a mi se nadamo i većem broju. Ugroženih penzionera sigurno ima i više. Penzije su male, još i smanjene, želja nam je da se više ne smanjuju, nego da se povećaju, da naši penzioneri manje idu kod lekara, da piju manje lekova, da se manje novac rasipa, a da više imaju za kvalitetniji život", rekla je ona.

Paketi koje su danas dobili penzioneri sadrže osnovne životne namirnice, kao što su brašno, ulje, šećer, ali i sredstva za ličnu higijenu. Iako su paketići skromni, penzioneri su ipak zahvalni što su ih dobili.

"Mene je obradovalo što smo dobili paketiće, prevashodno što je blizu. Mi smo stari, ne možemo da kupimo sve, pa smo zadovoljni u svakom slučaju. Ja sam šlogirana, ne mogu daleko da idem, primam penziju od 16.000 dinara", rekla je Ljubinka Momirov.

Mirjana Mraović iz Udruženja penzionera "Gornji grad" nada se da će i naredne godine njihovo udruženje uspeti da obezbedi paketiće, kako za penzionere, tako i za najmlađe građane Pančeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina