Radoman: Ne kočimo Ferero, ministar obmanjuje javnost

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman ocenio je da ministar privrede Srbije Željko Sertić "obmanjuje javnost" izjavama da Pokrajinska vlada i Razvojni fond Vojvodine opstruišu investiciju italijanske kompanije Ferero u Srbiji.
Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman ocenio je da ministar privrede Srbije Željko Sertić "obmanjuje javnost" izjavama da Pokrajinska vlada i Razvojni fond Vojvodine opstruišu investiciju italijanske kompanije Ferero u Srbiji.

"Ministar se služi obmanjivanjem javnosti, služi se pritiskom. Ja ne znam koji je to interes i da li je to interes nekakve burazerske politike, ali me ne iznenađuje njegov neodgovoran odnos. Jer, ako je u svojoj firmi mogao da napravi gubitak koji je bio 10 puta veći od osnivačkog kapitala, onda me ne čudi bahat odnos prema imovini Vojvodine", rekao je Radoman. Dodao je da se nigde u dokumentima, "osim u govoru ministra Sertića", ne spominje ni jedan investitor, pa ni Ferero, a kamoli da se spominje izgradnja fabrike.

On je ocenio da Vlada Srbije svojom preporukom pokušava da natera Vojvodinu da se odrekne potraživanja prema poljoprivrednom dobru "Aleksa Šantić" kod Sombora.

Povodom Sertićeve ocene da Razvojni fond Vojvodine "radi protiv države", jer u njemu većinu ima pokrajinska vlast, Radoman je rekao da je Nadzorni odbor tog fonda na sednicama od 5. i 15. januara ove godine odbacio preporuku da se odrekne svojih potraživanja prema "Aleksi Šantiću", iako na tim sednicama nisu predstavljali većinu članovi koje je izabrala pokrajinska vlast.

Podsetimo, ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je ranije danas da to što Razvojni fond Vojvodine sprečava da italijanska kompanija Ferero otvori fabriku u Srbiji može da ugrozi investicije.

  • makijaveli

    24.01.2015 14:46
    stara prica
    Poznati maniri Vlade njegovog velicanstva. Kada je u pitanju imovina APV, ona je nicija i moze sa njom da se radi sta se hoce, i tome nema kraja.Sta je sve do sada oteto i sta ce sve da bude.
  • Brana

    20.01.2015 16:39
    Paralaža
    "Ne kočimo, nego sam samo nisu razumeli kada smo rekli da hoćemo kajmak. Budalice, ne znaju kako to ide, hoće odmah da zaposle"
    ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina