Polugole reklamiraju stanove

Zbog veće ponude od potražnje nekretnina u Kini, primenjuju se se sva moguća sredstva ne bi li se podstakla prodaja.
Zbog veće ponude od potražnje nekretnina u Kini, primenjuju se se sva moguća sredstva ne bi li se podstakla prodaja.

Tako se čak na telu obnaženih menakenki i manekena iscrtavaju planovi stanova za prodaju.

U Kini organizatori sajmova i salona za prodaju nekretnina otišli su predaleko u korišćenju i zloupotrebi "bodi pejtinga" , tehnike šminkanja koja omogućava iscrtavanje tela, prenosi list Figaro. Reklamiranje na ovaj način već je korišćeno na sajmovima automobila, ali od skora ona se upotrebljava i na sajmovima nekretnina u Kini.

Kako bi pohvalili kvalitet stanova u ponudi, pojedini agenti ne ustručavaju se da iscrtaju planove i podatke o nekretnini na leđima mladih žena koje tako paradiraju po izložbenom prostoru salona i sajmova.

Pojedine firme koje koriste bodi pejting u promotivne svrhe otišli su predaleko. Na salonu nekretnina Ridžao u provinciji Šandong šetale su se promoterke sa iscrtanim planovima stanova po telu gotovo potpuno nage. Za sada još nema reakcije kineske vlade.

Za vreme ekonomskog rasta u Kini izgrađeni su novi gradovi, ali bez stanara, što je kulminiralo krahom tržišta nekretnina.Ssest godina nakon kraha tržišta oporavak se još ne vidi. Nekretnine su glavna meta za investicije većine Kineza. Pedeset miliona novih stanova stoji prazno, smatraju ekonomisti. Za vreme ekonomskog rasta izgrađeni su novi gradovi, ali bez stanara.

Događa se da samo jedna kompanija posluje u praznoj stambenoj četvrti. Čitavi blokovi stanova stoje prazni već pet ili šest godina. Investitori su pobegli pre završetka posla. Kompanije za prodaju nekretnina su u panici. Zbog toga se primenjuju sva moguća sredstva kako bi se prodali stanovi koji godinama zjape prazne. Čak se sprovode akcije "kupite tri stana i dobijte jedan besplatno".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.