VIDEO: U Argentini sade dečije knjige

Kada deca u Argentini završe sa čitanjem knjige "Mi Papá Estuvo en la Selva" (Moj otac je bio u džungli), mogu da je zasade i iz nje će izrasti prelepo drvo.
Kada deca u Argentini završe sa čitanjem knjige "Mi Papá Estuvo en la Selva" (Moj otac je bio u džungli), mogu da je zasade i iz nje će izrasti prelepo drvo.

Knjiga koja je namenjena deci od osam do 12 godina, donosi priču o malom dečaku koji priča o avanturama svog oca u ekvatorijalnoj džungli.

Ona je prva medu knjigama u kampanji "Tree Book Tree", koju je pokrenula izdavačka kuća "Pequeno", koja izdaje dečije knjige u Argentini.

Cilj ove kampanje je da na jednostavan način demonstrira kako proizvodi od papira utiču na okruženje. Knjiga je napravljena ručno od papira koji ne sadrži otrove, od ekološkog mastila i od semena drveta žakaranda koje treba da nikne kad se knjiga zasadi.

U knjižarama u Argentini već se mogu videti zasađeni primerci ove knjige. A kako bi trebalo da teče ceo proces, možete pogledati ovde:

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.