Slučaj "šugave" božićne jelke završio na sudu

Slučaj neugledne rimske novogodišnje jelke dobiće sudski epilog, jer su udruženja za zaštitu potrošača od suda nadležnog za javnu potrošnju zatražila istragu o mogućem rasipanju gradskog novca na božićnu dekoraciju koja je razočarala Rimljane.
Sporno božićno stablo je 21 metar visoka smreka doneta u Rim s Dolomita, koja je odmah izazvala talas kritika jer izgleda jadno, naročito u poređenju sa blještavim i raskošnim jelkama postavljenim u Milanu, suparniku Večnog Grada.
 
Udruženja u svojoj prijavi sudu nadležnom za trošenje sredstava iz javnih proračuna, traže otvaranje istrage kako bi se utvrdilo da li je nabavkom ovakvog "gotovo mrtvog" stabla načinjena šteta proračunu, odnosno jesu li sredstva bačena na štetu drugih usluga i potreba javnosti.
 
 
Za rimsku božićnu smreku navodno je plaćeno 50.000 evra, bez javnog tendera, a to je gotovo tri puta više nego prošle godine, tvrde rimski građanski aktivisti.
 
Udruženja potrošača su, osim istrage, zatražila i uklanjanje "očito mrtve smreke, koja je sramotan prizor za građane i turiste" sa trga u centru Rima.
 
Gradsku božićnu jelku postavljenu na rimskoj Piazzi Veneziji, Rimljani upoređuju sa četkom za čišćenje toaleta i prozvali su je "Šugavko". Rimski "Šugavko" predmet je ismevanja na društvenim mrežama i ima već i svoj Twitter nalog sa porukom "imam više pratilaca nego grančica".
  • dobra je

    20.12.2017 21:41
    meni se svidja samo da se ne osusi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.