Vučević: SNS se ne boji ranijeg izlaska na izbore

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da Srpska napredna stranka neće nikog sprečavati u nameri da se u Novom Sadu i ranije ide na birališta.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da Srpska napredna stranka neće nikog sprečavati u nameri da se u Novom Sadu i ranije ide na birališta i da SNS nema problem da sa tim da se izbori raspišu pre predviđenog roka.

Vučević je za Tanjug rekao da poručuje koalicionim partnerima da, ukoliko smatraju da treba da dođe do prevremenih izbora u Novom Sadu, SNS to neće sprečavati jer se, kako je naglasio, naprednjaci za razliku od Demokratske stranke ne boje izlaska na birališta bilo kada.

"Srpska napredna stranka nema ludačku želju da doveka bude na vlasti, kao što smo čuli kako se Demokratska stranka hvali kako bi do poslednjeg dana i sata bila na vlasti", rekao je Vučević. Na pitanje da prokomentariše to što je funkcioner Treće Srbije optužio jednu novinarku da radi za hrvatsku obaveštaju službu, Vučević je kazao da apsolutno osuđuje svaki govor mržnje.

"Ako je napadnuta novinarka, to najoštrije osuđujem i tražim da nadležni državni organi to ispitaju. Ja nemam saznanja da li je do toga došlo ili ne osim onoga što sam video u medijima", rekao je Vučević. On je dodao da najoštrije osuđuje svako nedolično ponašanje i da smatra da treba da bude sankcionisano i javnom osudom i u smislu zakonske regulative.

Na pitanje o funkcionisanju vladajuće koalicije, Vučević je odgovorio da Srpska napredna stranka neće biti ni u čijem mulju i neće biti ničiji talac. "Koaliciju neće definisati ni uvaženi moji prijatelji iz sindikata, ni uvažena društva novinara, ni predstavnici medija uz dužno poštovanje novinarima. Koaliciju čine političke stranke i organizacije koje imaju predstavnike u skupštini grada i samo će se tamo razgovarati o koaliciji", istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Lokalni izbori treba da se održe na proleće sledeće godine, ali se u javnosti sve češće pominje decembar kao mogući rok.

  • novosadjanin

    04.04.2015 18:06
    A demokrate kao zele izbore??? Verovatno je i njima dozlogrdilo da ih toliko "pljuju" ?!
  • foco starac

    04.04.2015 18:04
    DS-u se ne zuri nikako jer znaju kako ce proci! Svesni su oni svega!
  • Bubi

    04.04.2015 16:58
    Vasin je čak morao da ide na Koćićev zbor na Manjači u avgustu prošle godine kako bi se "približio" ljudima iz tih krajeva koji ovde žive i dobio koji glasić. Beda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti