Vojvođanska partija prikupila 40.000 potpisa za Vojvodinu republiku

Vojvođanska partija saopštila je danas da je do sada prikupila više od 40.000 potpisa građana na peticiju kojom se traži donošenje novog Ustava Srbije, po kojem bi Vojvodina bila definisana kao republika unutar složene države Srbije.
Vojvođanska partija saopštila je danas da je do sada prikupila više od 40.000 potpisa građana na peticiju kojom se traži donošenje novog Ustava Srbije, po kojem bi Vojvodina bila definisana kao republika unutar složene države Srbije.

Ta stranka je navela da će akcija prikupljanja potpisa biti nastavljenai narednih sedmica u svim vojvođanskim opštinama.

Vojvođanska partija je ocenila da bi Vojvodina republika u složenoj državi Srbiji značila uspostavljanje novog državnog uređenja koje bi Vojvodini obezbedilo politički, ekonomski i svaki drugi subjektivitet.
  • Lala

    08.07.2015 11:31
    Glasaci
    Najglasniji protiv prava Vojvodine su dodjosi koji su zato i upuceni ovde.
  • slobodan

    09.04.2015 10:35
    40.001
    Potpis
  • Bez posla i

    08.04.2015 09:46
    bez nade u sutra

    KO to najviše doprinosi stvaranju Vojvođanske republike?

    Sa sve većim porezima,sve težim preživljavanjem,mnogi od nas bez posla,u Vojvodini je sve veći broj samoubistava,samo se o tome ne sme pisati a ovih dana nam dele i NOVI POREZ,zove se NAKNADA ZA ODVODNJAVANJE ili KIŠNIČARINA i odnosi se na okućnicu,ma kako malu baštu imali.

    Pitam vlasti iz Beograda,šta misle,hoće li ovaj novi porez doprineti simpatijama prema njima?

    Ili,nije bitno šta će se u budućnosti dešavati,jer TREBA SAKUPITI MNOGO NOVCA ZA "BEOGRAD NA VODI"!



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.