Počinje "Eko Tour de Naselje"

Prva izložba u sklopu projekta "Eko Tour de Naselje" održaće se danas, 19. avgusta, u 17 časova, na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak.
Prva izložba u sklopu projekta "Eko Tour de Naselje" održaće se danas, 19. avgusta, u 17 časova, na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak.

"Eko Tour de Naselje" projekat udruženja građana "Novo Kulturno Naselje", a podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, traje već oko dva meseca i počeo je javnim pozivom Novosađanima da doniraju svoje stare bicikle koji će biti preuređeni u nove, zanimljive i živopisne eksponate.

Pored same izložbe, projekat se sastoji i od turističkih obilazaka, na preuređenim biciklima, delova Novog naselja, kao što su Crkva Prenosa moštiju Svetog Save, ergela, Ranžirna stanica, u koje su uključene i edukativne priče vodiča i domaćina, kao i podizanje svesti stanovništva o ekologiji, zaštiti životne sredine i zdravijim načinima života.

Kako za 021 kaže Marko Jozić iz NKN, svaki izloženi bicikl govori drugačiju priču, pa je jedan odličan za pravljenje roštilja, drugi je "ljubavni" bicikl itd.

"Izložbe će biti otvorene 19, 20, i 21. avgusta, od 17 do 19 časova na prostoru već poznatog festivala 'Dobrodošli na Naselje', a svake naredne subote i četvrtka će biti organizovane ture po Novom naselju, u kojima će biti posećene neke od odabranih lokacija. Tokom pripreme ustanovili smo da je Naselje puno prelepih lokacija od istorijskog značaja i čije priče valja poslušati. Potrudićemo se da sve prisutne uputimo u te priče, a po turi će u obilazak ići 10 osoba", kaže za naš portal Marko Jozić.

Broj učesnika turističkih obilazaka je ograničen, a prijave se podnose putem mejla novokulturnonaselje@gmail.com ili putem Fejsbuka, nakon čega će potencijalni učesnici biti kontaktirani i obavešteni o vremenu i programu obilazaka.

Na programu "Novog Kulturnog Naselja" do kraja leta su i festival autorskog filma "21114 kadrova" koji se održava krajem avgusta i polovinom septembra festival "Dobro došli na Naselje 2".

  • 18.08.2015 19:25
    Wtf?
    "Crkva Prenosa moštiju Svetog Save"
  • lale

    18.08.2015 11:17
    Draga Duška,ovaj moj text nije uopšte bio uperen protiv ove manifestacije naprotiv, ali ako se ovde govori o ekologiji i zaštiti životne sredine i kvalitetu života u Novom Naselju, onda mislim da je ova manifestacija upravo mesto odakle se može poslati protest ili poziv nadležnima da se nešto uradi. Što se tiče nadležnih institucija to neću uopšte da komentarišem, jer zna se kako to kod nas funkcioniše, uglavnom se sve ignoriše, više puta i preko MZ i direktno u Zig smo se obraćali, naravno bez uspeha.
  • Duska

    18.08.2015 10:55
    @lale
    Dragi Lale, ovi momci nisu adresa za to. Imate mesne zajednice, institucije, pustite mlade ljude da nam bar malo ulepsavaju kvart, ne opterecujte ih problemima koji nisu njihova nadleznost - a to je umetnost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti